Bezpečnost potravin

Webinář pro střední školy „ZDRAVÁ VÝŽIVA A JAK NA NI“

Vydáno: 17. 4. 2024
Autor: Odbor bezpečnosti potravin MZe

Pořadatel:
Ústav zemědělské ekonomiky a informací
ve spolupráci s Informačním centrem bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství

Termín:
24. dubna 2024, 10:00 – 10:45 h

Lektorka:
Mgr. Dana Hrnčířová, Ph.D.
3. lékařská fakulta Univerzity Karlovy

Cílová skupina:
pedagogové a studenti středních škol


Webinář se zaměřuje na konzumaci jídla v obecné i konkrétní rovině.

Zabývá se hlavními složkami jídla, jejich charakteristikou, významem pro naše zdraví a také jejich zdroji v běžných potravinách.

Seznámí s přiměřenou denní energetickou potřebou chlapců a dívek s ohledem na jejich pohybovou aktivitu, s dělením denních porcí dle jednotlivých složek a jejich vhodným množstvím.

Závěrem se webinář věnuje výživovým údajům uváděným na obalech potravin.

Časový rozsah webináře je 1 vyučovací hodina, vč. dotazů.

Účast na webináři je bezplatná.

V případě Vašeho zájmu se registrujte prostřednictvím níže přiloženého odkazu:
https://agronavigator.cz/akce/zdrava-vyziva-jak-na-ni-24-4-2024

Bližší informace ke spuštění webináře obdržíte e-mailem jeden den před konáním akce.
Prezentace bude probíhat přes platformu Teams.

V případě dotazů kontaktujte organizátora akce:
Ing. Daniela Doudová, 731 119 154, doudova.daniela@uzei.cz