Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Problematika EHEC v přehledu do kategorie

Mikrobiální rizika > Mikrobiální rizika> Rizikové faktory - Archiv> Rizikové faktory - Archiv
Veterinární záležitosti > Živočišná výroba - Archiv> Veterinární záležitosti> Živočišná výroba - Archiv
Aktuality > Aktuality
AKTUÁLNĚ: Onemocnění způsobované bakterií E. coli > Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv> AKTUÁLNĚ: Onemocnění způsobované bakterií E. coli

Problematika EHEC v přehledu

Vydáno: 27.5.2011
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Přehled informací publikovaných na stránkách ICBP k problematice enterohemoragických Escherichia coli (EHEC).

Závažná střevní onemocnění v severním Německu
Společné stanovisko BfR a RKI k problému šíření bakterie EHEC v severním Německu
Enterohemoragické Escherichia coli (EHEC)
EHEC prokázány u salátových okurek španělského původu
Španělsko zahájilo šetření kontaminace okurek EHEC
Prevalence EHEC v různých produkčních systémech výkrmu skotu
Alimentární infekce vyvolané konzumací rajčat a salátu
Konzumace syrového mléka je nebezpečná
Zvěřina zdrojem E. coli
Kontaminace zvěřiny enterohemoragickou E. coli
Výskyt E. coli v Norsku
Mikrobiologická rizika z masa
Předcházení infekci STEC
Verotoxigenní E. coli (VTEC) v potravinách
Hygienické nedostatky mléka z farem
Výskyt, vlastnosti a projevy patogenů v potravinách

Tiskové zprávy dozorových orgánů ČR:

SZPI upřesňuje zprávy získané od německé strany o možné kontaminaci bio-okurek dodaných do ČR (TZ SZPI ze dne 2. 6. 2011)
Výsledky testů bio-okurek dovezených do Česka na E. coli jsou negativní (TZ SZPI ze dne 2.6.2011)
Potravinářská inspekce rozšiřuje mimořádnou kontrolu čerstvé zeleniny (TZ SZPI ze dne 30.5.2011; seznam provozoven, které obdržely rizikovou šarži okurek)
Inspekce vyhlásila mimořádnou kontrolu čerstvé zeleniny původem ze Španělska (TZ SZPI ze dne 30.5.2011)
SZPI: Rizikové španělské okurky byly dodány i do ČR (TZ SZPI ze dne 28.5.2011)
SVS ČR - TZ o EHEC (27.5.2011)
Výskyt průjmových onemocnění způsobených bakterií Escherichia coli v Německu (TZ MZ ze dne 26.5.2011)


Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018