Bezpečnost potravin
10. 7. 2009

Tisková zpráva MZe ze dne 10.7.2009.


10. 7. 2009

V září se významní výrobci a maloobchodníci s biopotravinami zapojí do kampaně s názvem Koruna na BIO do ŠKOL. Partneři kampaně darují 1 Kč z každé prodané biopotraviny na rozvoj programu „Biopotraviny do škol“, který realizuje Nadace Partnerství.


9. 7. 2009

Studie zaměřená na použití přírodních variant při uchování krájeného čerstvého ovoce a ovocných šťáv.


9. 7. 2009

Ledová káva – rozdíly ve složení, správné značení, uchovávání.


9. 7. 2009

Šťávy z netradičních druhů ovoce jsou stále více žádány na potravinovém trhu. Především pro svou výživovou hodnotu a zdravotní přínos.


9. 7. 2009

Komise navrhuje doplnit do přílohy nařízení 1924/2006 tvrzení ohledně omega-3- a nenasycených mastných kyselin.


9. 7. 2009

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 27. týdnu 2009: 29.6.–5.7.2009 (v češtině).


9. 7. 2009

Tisková zpráva SZPI ze dne 9.7.2009.


8. 7. 2009

Přehledová práce o nejnovějších aktivitách a pokroku při kvalitativní a kvantitativní analýze mykotoxinů.


8. 7. 2009

Zpráva expertů, jejíž vytvoření financovala nadace IFT.


8. 7. 2009

CAC schválila mezinárodní standardy pro nebezpečné bakterie a chemikálie. Tisková zpráva WHO ze dne 6.7.2009.


8. 7. 2009

Na Novém Zélandu se prodává od roku 1996. V EU se bude posuzovat jako potravina nového typu.


1 963 964 965 966 967 1 804