Bezpečnost potravin
4. 8. 2009

Homogenizace mléka má příznivý vliv na jeho stravitelnost, ale vyskytují se názory o negativním vlivu na výskyt kardiovaskulárních chorob v souvislosti s xantinoxidázou, bílkovinami membrán tukových globulí a dalšími faktory.


4. 8. 2009

Výsledkem projektu Velké Británie od r. 2006 je výrazné snížení soli u chleba, pečiva, snacků, omáček, polévek, sýrů aj. Britský projekt byl nyní aktualizován a s obdobnou iniciativou přišlo i Irsko.


4. 8. 2009

Z výsledků britské studie.


3. 8. 2009

Pozadí, zhodnocení, interprezace Nařízení ES č. 834/2007.


31. 7. 2009

Publikace v elektronické verzi.


31. 7. 2009

Odborný časopis pro výživu, výrobu potravin a obchod.


31. 7. 2009

List Potravinářské komory ČR.


31. 7. 2009

Zveřejnění hodnocení obchodních řetězců Státní zemědělská a potravinářská inspekce plánuje na počátek příštího roku.


31. 7. 2009

Populace 18- až 29-letých v USA je otevřená novinkám, má velmi individuální požadavky a není příliš loajální.


31. 7. 2009

Výzva k vyjádření zájmu o místo člena Správní rady Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA).


31. 7. 2009

Směrnice 2009/54/ES je přepracovaným zněním směrnice 80/777/EHS  a stanovuje mj. pravidla pro nutriční a zdravotní tvrzení.


30. 7. 2009

Green marketing ve spolupráci s Českým a slovenským odborným nakladatelstvím právě vydává další aktualizované vydání ročenky Český trh s biopotravinami 2009.


1 956 957 958 959 960 1 804