Bezpečnost potravin
14. 10. 2011

Příjem rekombinantního probiotika dokázal u myší zvýšit hladinu CLA v tukové tkáni.


14. 10. 2011

Byla porovnávána pevnost tavených sýrů vyrobených s 1 % karagenanu s tradičními tavenými sýry s přídavkem 2,5 % fosforečnanových solí v závislosti na  prozrálosti základní suroviny. V obou případech se pevnost snižovala s rostoucím stupněm zralosti přírodního sýra.


13. 10. 2011

VÚP Praha, Společnost pro výživu a MZe pořádají ve středu 19. října 2011 od 10 h seminář v budově MZe


13. 10. 2011

Zjištěné koncentrace BPA značně kolísají i u výrobků stejné šarže. Mnohem více BPA přechází do pevné fáze produktu než do tekuté. Nejnižší koncentrace jsou zjišťovány v konzervách ovoce a tuňáka.


12. 10. 2011

Odborná skupina pro nové směry v potravinářském průmyslu ČPS a ÚZEI pořádají 25. října 2011 od 14:30 hod. v Praze na Novotného lávce další potravinářský úterek.


12. 10. 2011

Přehledový článek se zabývá nejen příznivými zdravotními účinky hlavních fenolických látek oliv – oleuropeinu a hydroxytyrosolu, ale i technologickými postupy jejich získávání z olivových listů a možnostmi využívání extraktů.


11. 10. 2011

Jednodenní konference pořádaná SZÚ dne 15.11. 2011.


11. 10. 2011

Časopis D-Test zveřejnil výsledky testů jemných kečupů na českém trhu, přičemž byl hodnocen podíl rajčat, senzorické znaky, obsah pesticidů a mykotoxinů a další vlastnosti. 18 výrobků z 22 vyhovělo legislativním požadavkům.


10. 10. 2011

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 40. týdnu 2011: 3.10.–9.10. 2011 (v češtině).


7. 10. 2011

Informační centrum bezpečnosti potravin vás zve do svého promostánku, který bude součástí Farmářských slavností „Tři věže“.


7. 10. 2011

Nová metoda sterilizace vajec plazmatem má dva hlavní přínosy – bezpečnější vejce, menší pravděpodobnost šíření chorob a delší životnost skořápky, vejce mohou být skladována déle.


7. 10. 2011

V rámci projektu FramingNano (7.RP EU) vědci vytvořili platformu pro regulaci a kontrolu nanověd a nanotechnologií.


1 753 754 755 756 757 1 803