Bezpečnost potravin
12. 3. 2012

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 12. 3. 2012.


9. 3. 2012

Náhradní sladidlo steviol-glykosidy povolené nařízením Komise (EU) č. 1131/2011, jeho vlastnosti, ADI.


9. 3. 2012

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 9. 3. 2012.


9. 3. 2012

Tisková zpráva SZPI ze dne 9. 3. 2012.


9. 3. 2012

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 9. 3. 2012.


9. 3. 2012

Při provádění hodnocení rizika je v některých případech nutné použít v různých fázích procesu výchozí hodnoty, které mohou být metodického charakteru (např. zaokrouhlení čísla), nebo vzít v úvahu faktor nejistoty (například při extrapolaci výsledků studií toxicity pro zvířata na lidskou populaci).


9. 3. 2012

Na rozdíl od Komise požaduje Výbor ENVI i nadále regulovat zvláštním předpisem – nikoli obecným nařízením 1169/2011/EU o označování – veškeré „dietní potraviny“ – nejen vybrané skupiny.


9. 3. 2012

Kasava (maniok) je zdrojem kyanogenních glykosidů, jejichž obsah se liší v různých odrůdách. Limit CA je 50 mg/kg v čerstvé surovině a 10 mg/kg v mouce.


8. 3. 2012

Odborný časopis pro výživu, výrobu potravin a obchod.


8. 3. 2012

Informační zpravodaj Společného výzkumného centra (JRC) Evropské komise.


8. 3. 2012

Beneo institut organizuje 2. evropské vědecké symposium ve dnech 12. – 13. 3. 2012 v Německu , Heidelbergu.


8. 3. 2012

Upozornění na  příručku „Unexpected allergens in food“ a australský web „Allergen Bureau“.


1 725 726 727 728 729 1 803