Bezpečnost potravin
18. 1. 2004

Vzdělávací kampaň zaměřená na širokou spotřebitelskou veřejnost byla v Německu zahájena v květnu r. 2000 za přímé podpory Ministerstva zdravotnictví a sociálních věcí (Bundesministerium für Gesundheit und Soziale Sicherung)  a Ministerstva pro ochranu spotřebitelů, výživy a zemědělství (das Bundesministerium für Verbraucherschutz, Ernährung und Landwirtschaft). Kampaň je v Německu financová


18. 1. 2004

Dne 6.2. 2004 se koná seminář Bezpečnost potravin a certifikace, který organizuje pod patronací Německého svazu pro obchod s ovocem a zeleninou redakce časopisu Fruchthandel Magazin.


18. 1. 2004

Dne 6.2. 2004 se koná seminář Bezpečnost potravin a certifikace, který organizuje pod patronací Německého svazu pro obchod s ovocem a zeleninou redakce časopisu Fruchthandel Magazin.


18. 1. 2004

Na čtyřech typech hlávkového salátu bylo demonstrováno, že dávka ionizujícího záření potřebná k usmrcení patogenů závisí na odrůdě ozařované zeleniny.


17. 1. 2004

Bakterie rodu  Alicyclobacillus, které se do ovocných šťáv dostávají s ovocem kontaminovaným při kontaktu s půdou, způsobují kažení projevující se pachem. Byla vyvinuta metoda jejich rychlého stanovení.


17. 1. 2004

Bakterie rodu  Alicyclobacillus, které se do ovocných šťáv dostávají s ovocem kontaminovaným při kontaktu s půdou, způsobují kažení projevující se pachem. Byla vyvinuta metoda jejich rychlého stanovení.


17. 1. 2004

Bakterie rodu  Alicyclobacillus, které se do ovocných šťáv dostávají s ovocem kontaminovaným při kontaktu s půdou, způsobují kažení projevující se pachem. Byla vyvinuta metoda jejich rychlého stanovení.


17. 1. 2004

Na základě výsledků experimentálního hodnocení vlivu na životní prostředí tří geneticky modifikovaných plodin tolerantních k herbicidům – GMHT kukuřice, cukrovka a řepka olejná, byla jako vhodná pro pěstování označena pouze GMHT kukuřice.


17. 1. 2004

Na základě výsledků experimentálního hodnocení vlivu na životní prostředí tří geneticky modifikovaných plodin tolerantních k herbicidům – GMHT kukuřice, cukrovka a řepka olejná, byla jako vhodná pro pěstování označena pouze GMHT kukuřice.


16. 1. 2004

Záznam ze živé rozhlasové diskuse na téma BSE


16. 1. 2004

Použití spojení ozon-chlor při výrobě krájené čerstvé zeleniny (hlávkového salátu) vede k prodloužení údržnosti minimálně opracovaných výrobků a má pozitivní vliv i na kvalitu vody používané pro výrobu tohoto typu výrobků.


16. 1. 2004

EK odmítla výsledky americké studie o nebezpečné hladině kontaminantů v lososech chovaných na farmách s tím, že hladina polychlorovaných bifenylů (PCB), dioxinů a dalších chlororganických kontaminantů v těchto produktech je v rámci bezpečnostních limitů.


1 1 615 1 616 1 617 1 618 1 619 1 789