Vzdělávací kampaň zaměřená na širokou spotřebitelskou veřejnost byla v Německu zahájena v květnu r. 2000 za přímé podpory Ministerstva zdravotnictví a sociálních věcí (Bundesministerium für Gesundheit und Soziale Sicherung) a Ministerstva pro ochranu spotřebitelů, výživy a zemědělství (das Bundesministerium für Verbraucherschutz, Ernährung und Landwirtschaft). Kampaň je v Německu financová
Dne 6.2. 2004 se koná seminář Bezpečnost potravin a certifikace, který organizuje pod patronací Německého svazu pro obchod s ovocem a zeleninou redakce časopisu Fruchthandel Magazin.
Dne 6.2. 2004 se koná seminář Bezpečnost potravin a certifikace, který organizuje pod patronací Německého svazu pro obchod s ovocem a zeleninou redakce časopisu Fruchthandel Magazin.
Na čtyřech typech hlávkového salátu bylo demonstrováno, že dávka ionizujícího záření potřebná k usmrcení patogenů závisí na odrůdě ozařované zeleniny.
Bakterie rodu Alicyclobacillus, které se do ovocných šťáv dostávají s ovocem kontaminovaným při kontaktu s půdou, způsobují kažení projevující se pachem. Byla vyvinuta metoda jejich rychlého stanovení.
Bakterie rodu Alicyclobacillus, které se do ovocných šťáv dostávají s ovocem kontaminovaným při kontaktu s půdou, způsobují kažení projevující se pachem. Byla vyvinuta metoda jejich rychlého stanovení.
Bakterie rodu Alicyclobacillus, které se do ovocných šťáv dostávají s ovocem kontaminovaným při kontaktu s půdou, způsobují kažení projevující se pachem. Byla vyvinuta metoda jejich rychlého stanovení.
Na základě výsledků experimentálního hodnocení vlivu na životní prostředí tří geneticky modifikovaných plodin tolerantních k herbicidům – GMHT kukuřice, cukrovka a řepka olejná, byla jako vhodná pro pěstování označena pouze GMHT kukuřice.
Na základě výsledků experimentálního hodnocení vlivu na životní prostředí tří geneticky modifikovaných plodin tolerantních k herbicidům – GMHT kukuřice, cukrovka a řepka olejná, byla jako vhodná pro pěstování označena pouze GMHT kukuřice.
Záznam ze živé rozhlasové diskuse na téma BSE
Použití spojení ozon-chlor při výrobě krájené čerstvé zeleniny (hlávkového salátu) vede k prodloužení údržnosti minimálně opracovaných výrobků a má pozitivní vliv i na kvalitu vody používané pro výrobu tohoto typu výrobků.
EK odmítla výsledky americké studie o nebezpečné hladině kontaminantů v lososech chovaných na farmách s tím, že hladina polychlorovaných bifenylů (PCB), dioxinů a dalších chlororganických kontaminantů v těchto produktech je v rámci bezpečnostních limitů.