Bezpečnost potravin
21. 1. 2004

Některé druhy tropického ovoce a citlivé druhy zeleniny se nesmějí skladovat při teplotách pod 10 ºC. Tabulka uvádí doporučené teploty skladování v chladničce u jednotlivých druhů uchovávaných po dobu 2 až 6 dnů. Je zdůrazněna nutnost pečivého výběru při nákupu.


21. 1. 2004

Informace o obsahu kontaminantů včetně polychlorovaných bifenylů a dioxinů v lososech chovaných na farmách se dostala na přední stránky všech novin ve Velké Británii. Britskou veřejnost se snažil uklidnit Dr. Andrew Wagde, ředitel odboru pro bezpečnost potravin při britském Úřadu pro potravinové standardy (Food Standards Agency – FSA).


21. 1. 2004

Každému GMO, jehož využití v EU již bylo schváleno, bude přiřazen zvláštní kód sestávající z písmen a číslic, tzv. jednoznačný identifikátor. Tímto kódem musí být opatřeny všechny produkty obsahující GMO na celé cestě výrobními a distribučními řetězci.


20. 1. 2004

Strategie ES.  Strategie bezpečnosti potravinového řetězce v ČR.Datum a místo konání: 21.1.2004, Praha 6, Fakulta tělesné výchovy a sportu.


20. 1. 2004

Výrobní závod společnosti McCain v severní Francii, v němž se vyrábějí bramborové hranolky, byl 18. ledna uzavřen. Důvodem byl nález bakterie Legionella pneumoniae v chladicím systému závodu.


20. 1. 2004

Výrobní závod společnosti McCain v severní Francii, v němž se vyrábějí bramborové hranolky, byl 18. ledna uzavřen. Důvodem byl nález bakterie Legionella pneumoniae v chladicím systému závodu.


20. 1. 2004

Autor: tiskový mluvčí Ing.J.Duben


19. 1. 2004

Odborníci z Katedry chemie Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích vyvinuli postup, který umožňuje stanovit CH3Hg skupiny v některých biologických materiálech, např. v rybím mase, s předpokládanou poměrně vysokou koncentrací methylrtuťnatých sloučenin.  Postup využívá běžného přístroje HPLC s UV/VIS detekcí.


19. 1. 2004

Odborníci z Katedry chemie Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích vyvinuli postup, který umožňuje stanovit CH3Hg skupiny v některých biologických materiálech, např. v rybím mase, s předpokládanou poměrně vysokou koncentrací methylrtuťnatých sloučenin.  Postup využívá běžného přístroje HPLC s UV/VIS detekcí.


18. 1. 2004

Dne 6.2. 2004 se koná seminář Bezpečnost potravin a certifikace, který organizuje pod patronací Německého svazu pro obchod s ovocem a zeleninou redakce časopisu Fruchthandel Magazin.


18. 1. 2004

Dne 6.2. 2004 se koná seminář Bezpečnost potravin a certifikace, který organizuje pod patronací Německého svazu pro obchod s ovocem a zeleninou redakce časopisu Fruchthandel Magazin.


18. 1. 2004

Na čtyřech typech hlávkového salátu bylo demonstrováno, že dávka ionizujícího záření potřebná k usmrcení patogenů závisí na odrůdě ozařované zeleniny.


1 1 614 1 615 1 616 1 617 1 618 1 789