Bezpečnost potravin
25. 1. 2004

Workshop organizovaný FAO/WHO se uskuteční ve dnech 2.–5. 2. 2004 v Ženevě, Švýcarsko.


25. 1. 2004

Výzkumníci ve Velké Británii oznámili, že učinili první kroky ke komercializaci enzymů získaných z virů, které budou využity jako nový prostředek pro detekci nebo likvidaci bakterií způsobujících otravy z potravin.


25. 1. 2004

Evropská komise přijala opatření, která s okamžitou platností zakazují dovoz veškerých výrobků, které mohou obsahovat koření chiili nebo kari kontaminované karcinogenními červenými barvivy řady Sudan.


25. 1. 2004

Evropská komise přijala opatření, která s okamžitou platností zakazují dovoz veškerých výrobků, které mohou obsahovat koření chiili nebo kari kontaminované karcinogenními červenými barvivy řady Sudan.


25. 1. 2004

Evropská komise přijala opatření, která s okamžitou platností zakazují dovoz veškerých výrobků, které mohou obsahovat koření chiili nebo kari kontaminované karcinogenními červenými barvivy řady Sudan.


25. 1. 2004

Evropská unie s okamžitou platností zakázala dovoz drůbežího masa z Thajska, kde se objevilo onemocnění ptačí chřipky. Francie již začala s konfiskací a likvidací zásilek této komodity.


25. 1. 2004

Evropská unie s okamžitou platností zakázala dovoz drůbežího masa z Thajska, kde se objevilo onemocnění ptačí chřipky. Francie již začala s konfiskací a likvidací zásilek této komodity.


24. 1. 2004

Ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 147/2002 Sb., ve znění zákona č. 309/2002 Sb.


24. 1. 2004

Ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 147/2002 Sb., ve znění zákona č. 309/2002 Sb.


24. 1. 2004

Výsledky výzkumu prováděného na univerzitě v Newcastlu naznačují, že DNA z GM plodin může za jistých podmínek přežívat v tenkém střevu. Zdravotní riziko je ale podle autorů „vysoce nepravděpodobné.“


24. 1. 2004

Po schválení legislativy EU týkající se materiálů přicházejících do kontaktu s potravinami bude možné vyrábět obaly, které budou reagovat na chování výrobku uvnitř obalu a budou podle potřeby uvolňovat antimikrobiální prostředek k zamezení růstu nežádoucího mikroorganismu v potravině.


23. 1. 2004

Minulý týden informoval Úřad pro potravinové standardy ve Velké Británii (The Food Standards Agency  -FSA) o prioritách v oblasti výzkumu,  které hodlá v následujících letech podporovat.


1 1 610 1 611 1 612 1 613 1 614 1 789