Bezpečnost potravin
21. 2. 2004

Vystoupení Davida Byrneho, evropského komisaře pro zdraví a ochranu spotřebitele, na plenární schůzi ve Štrasburku 10. února 2004. Organochlorové pesticidy jsou zakázány, ale zatím v prostředí přetrvávají. Je podána informace o vývoji legislativy týkající se limitů dioxinů a PCB.


21. 2. 2004

Vyhláškou 44/2004 se mění vyhláška 273/2000, kterou se stanoví nejvyšší přípustné zbytky veterinárních léčiv a biologicky aktivních látek používaných v živočišné výrobě v potravinách a potravinových surovinách ve znění vyhlášky 106/2002.


20. 2. 2004

Jde o pesticidy aldrin, chlordan, DDT, dieldrin, endrin, hexachlorbenzen, mirex, heptachlor a toxafen, polychlorované bifenyly (PCB) a vedlejší produkty chemických procesů obsahujících chlór a jeho sloučeniny (dioxiny a furany).


20. 2. 2004

Jde o pesticidy aldrin, chlordan, DDT, dieldrin, endrin, hexachlorbenzen, mirex, heptachlor a toxafen, polychlorované bifenyly (PCB) a vedlejší produkty chemických procesů obsahujících chlór a jeho sloučeniny (dioxiny a furany).


20. 2. 2004

Irsko hodnotí svoji politiku v oblasti nápojů se stimulačním účinkem. Reaguje tak na potvrzení zákazu prodeje nápoje Red Bull ve Francii.


20. 2. 2004

Irsko hodnotí svoji politiku v oblasti nápojů se stimulačním účinkem. Reaguje tak na potvrzení zákazu prodeje nápoje Red Bull ve Francii.


20. 2. 2004

Irsko hodnotí svoji politiku v oblasti nápojů se stimulačním účinkem. Reaguje tak na potvrzení zákazu prodeje nápoje Red Bull ve Francii.


20. 2. 2004

Z kontaktní alergie se může někdy vyvinout i alergie na stravu obsahující nikl. Nikl se vyskytuje ve všech potravinách; rostlinné jsou na nikl bohatší než živočišné.


20. 2. 2004

Leatherhead Food International, instituce která zajišťuje technický a informační servis pro potravinářských průmysl, pořádá 24. 2. 2004 v Leatherheadu kurz pro výrobce potravin na téma Potravinová přecitlivělost: alergie a intolerance.


20. 2. 2004

Leatherhead Food International, instituce která zajišťuje technický a informační servis pro potravinářských průmysl, pořádá 24. 2. 2004 v Leatherheadu kurz pro výrobce potravin na téma Potravinová přecitlivělost: alergie a intolerance.


20. 2. 2004

Supervizi budou vykonávat pracovníci centra – Státní veterinární správy ČR. K ochranným opatřením se ze strany EU vzhledem k ČR neschyluje.


19. 2. 2004

V rámci budování evropské informační sítě pro analýzu mikrobiálních rizik (EU-RAIN – EUROPEAN UNION ANALYSIS INFORMATION NETWORK) se na internetu buduje  databáze původních dat o výsledcích výzkumu šesti patogenních mikroorganismů. (Salmonella, Camphylobacter, Listeria monocytogenes, E. coli 015:H7), Yersinia enterocolitica a Staphylococcus aureus) v hovězím,


1 1 588 1 589 1 590 1 591 1 592 1 790