Bezpečnost potravin
16. 4. 2009

Odborný časopis pro výživu, výrobu potravin a obchod.


15. 4. 2009

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF ve 14. týdnu 2009: 30.–5.4.2009 (v češtině).


15. 4. 2009

List Českého svazu zpracovatelů masa.


15. 4. 2009

List Potravinářské komory ČR.


15. 4. 2009

Pozvánka na seminář k produkci biomléka, který se koná 28. dubna 2009 v kongresovém centru Poděbrady.


15. 4. 2009

Stanovisko EFSA–FEEDAP ke stimulátoru růstu, který je v EU zakázán, některé třetí země ho však používají.


15. 4. 2009

Do 8.6.2009 se lze vyjádřit k tomu, jakou dokumentaci by měli předložit výrobci potravinářských enzymů pro posouzení jejich bezpečnosti.


15. 4. 2009

Nové pánve GreenPen mají nepřilnavý keramický povrch, který je rezistentní až do 450 °C, na rozdíl od povrchu teflonového.


15. 4. 2009

Německá ministryně zemědělství Ilse Aignerová vydala zákaz pěstování geneticky upravené kukuřice MON 810. Zákaz se vztahuje i na prodej osiva.


15. 4. 2009

Výzkumníci Jihočeské univerzity zjišťovali složení mléčného tuku jednotlivých dojnic. Zjištěné rozdíly mohou sloužit k výběru zvířat pro šlechtění s cílem optimalizace složení tuku.


15. 4. 2009

Biologický přípravek Cropaid na bázi bakterie rodu Thiobacillus zvyšuje rezistenci rostlin vůči chladu až o 7 °C.


15. 4. 2009

Trh zeleniny v Evropě v prvních dvou měsících letošního roku poznamenalo nezvykle chladné klima.


1 1 004 1 005 1 006 1 007 1 008 1 804