Hlášení v systému RASFF: 36. týden 2017
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 36. týdnu 2017: 4. 9. – 10. 9. 2017 (v češtině).
Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU.
Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení.
V níže uvedené tabulce jsou hlášení typu varování. Ostatní typy hlášení jsou k dispozici v databázi RASFF, ve které lze vyhledávat podle různých kritérií.
Datum |
Ohlásila země |
Důvod ohlášení |
Země původu výrobku |
|
|
Potraviny |
|
08/09/2017 |
Francie |
Salmonella enterica ser. Diarizonae v chlazeném sýru z pasterovaného mléka |
Francie |
08/09/2017 |
Německo |
nedeklarovaná mléčná složka a sója v cereální tyčince, bio |
Německo |
07/09/2017 |
Chorvatsko |
Salmonella (přítomnost /10g) v chlazených proužcích uzené slaniny |
Německo |
05/09/2017 |
Nizozemsko |
Salmonella enterica ser. Enteritidis (přítomnost /25g), Salmonella enterica ser. Ohio (přítomnost /25g) a Salmonella enterica ser. Typhimurium (přítomnost /25g) v mražených kuřecích játrech |
Polsko |
05/09/2017 |
Itálie |
nepovolené látky mefedron, kathinon a norefedrin v doplňku stravy |
Francie |
04/09/2017 |
Litva |
Salmonella enterica ser. Enteritidis (ve 4 z 5 vzorků /25g) v chlazených a mražených kuřecích broilerech a jejich dílech, drobech |
Litva |
04/09/2017 |
Itálie |
fipronil (1.21; 1.22 mg/kg – ppm) ve vejcích |
|
04/09/2017 |
Spojené království |
stopy hořčice (33.2 mg/kg – ppm) v mražených klobásách |
Spojené království |
04/09/2017 |
Spojené království |
Salmonella v různých výrobcích z kokosové vody v prášku |
USA |
04/09/2017 |
Dánsko |
Salmonella (1 z 5 vzorků /25g) v sýru |
Španělsko |
|
|
Krmiva |
|
|
|
|
|
|
|
Materiály přicházející do styku s potravinami |
|
|
|
|
|
Přehled všech notifikací v příslušném týdnu lze vyhledat zde.