Zpráva o výsledcích plánované kontroly cizorodých látek v potravinách v roce 2022
Vydáno: 21. 3. 2023
Autor: SZPI
Zpráva SZPI – Pravidelné sledování cizorodých látek v potravních řetězcích umožňuje získat přehled o zatížení zemědělského a potravinářského průmyslu kontaminujícími látkami.
Zpráva za rok 2022 formou tabulek a grafů doplněných o krátké zhodnocení dává informaci o úrovni výskytu jednotlivých kontaminantů a reziduí pesticidů v potravinách rostlinného a živočišného původu. Výsledky analýz jsou ukládány do centrální databáze informačního systému KOPR SZPI, který umožňuje jejich zpracování a výstup ve formě excelových nebo pdf souborů.
Obsah
- Úvod
- Přehled zjištěných výsledků v roce 2022
2.1. Dětská výživa
2.2. Ovoce, zelenina, houby, skořápkové plody
2.3. Brambory a výrobky z brambor
2.4. Obilniny a výrobky z obilnin
2.5. Pekařské výrobky
2.6. Nápoje
2.7. Masné a rybí výrobky
2.8. Koření, káva, čaj
2.9. Lihoviny
2.10. Víno
2.11. Oleje, olejnatá semena, luštěniny
2.12. Ochucovadla
2.13. Doplňky stravy
2.14. Čokoláda, kakao
2.15. Těstoviny
2.16. Biopotraviny - Závěr
- Přílohy
- Zprava-monitoring-CL-2022 SZPI [velikost: 9,7 MB, formát: docx]
Zdroj: SZPI