Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Zažijte atmosféru staročeské zabijačky v Národním zemědělském muzeu do kategorie

Aktuality > Aktuality

Zažijte atmosféru staročeské zabijačky v Národním zemědělském muzeu

Vydáno: 20.1.2022
Tisk článku
Autor: NZM Praha
Akce se koná v sobotu 22. ledna 2022 v NZM Praha na Letné.

Zažijte atmosféru staročeské zabijačky a ochutnejte zabijačkové speciality na akci Letenské prase aneb Zabijačka v muzeu, a to už v sobotu 22. ledna u nás v muzeu.

Čtrnáctý ročník slavností přinese ukázky tradičních postupů zpracování vepřového masa v režii řeznického mistra. Po celou dobu akce bude na muzejním dvoře probíhat i prodej a degustace zabijačkových a dalších gastronomických specialit.

Navíc si v našem gastrostudiu můžete sami uvařit vlastní pivo za doprovodu zkušeného domovarníka. Na kurz, který pořádáme ve spolupráci se Sládkovou akademií a VŠCHT, je potřeba se včas předem přihlásit.

Program

  • 11:00, 13:00, 15:00  komentované ukázky práce řezníka (dvůr)
  • 9:00-17:00  kurz Domácí vaření piva (gastrostudio)
  • 11:30 a 13:30  vystoupení Řeznické kapely (dvůr)
  • po celý den workshopy v přízemí budovy vyřezávání ze dřeva a výroba masopustních masek
  • po celý den prodej zabijačkových specialit a dalších delikates na muzejním dvoře
  • Řezník a přeštík  zabijačkové zajímavosti (doprovodný program 3. patro)
  • zpřístupnění všech expozic a výstav


Vstupné
Dospělí 150 Kč, senioři a studenti 50 Kč, děti do 140 cm a senioři nad 70 let mají vstup zdarma.
Vstupné platí po dobu konání akce i do všech expozic Národního zemědělského muzea. 

V rámci akce jsou všichni návštěvníci povinni dodržovat platná protiepidemická opatření a pokyny organizátorů. Děkujeme.

 

Zdroj: NZM

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021