Bezpečnost potravin

Zaměstnanci školních jídelen z Prahy 3 na školení hygienických požadavků zařízení společného stravování

Vydáno: 26. 2. 2025
Autor: HSHMP

Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen “HSHMP”) přikládá, kromě vlastní dozorové činnosti, velkou důležitost také oblasti vzdělávání a osvěty. V rámci edukační činnosti se proto 13. února letošního roku uskutečnilo jedno z dalších, pravidelně se opakujících školení pro personál školních jídelen. Tentokrát z městské části Praha 3.

K prezentování tématu hygienických požadavků pro zařízení společného stravování konaného v prostorách MČ Prahy 3, HSHMP tentokrát přizvala také spolupracující Státní veterinární správu (SVS). Školení se zúčastnilo přibližně 60 účastníků. Jde o součást vzdělávacích aktivit zaměřených na zvyšování úrovně znalostí správné hygienické praxe personálu pražských školních jídelen.

Účastníci akce měli možnost diskutovat problematiku stravovacího provozu a zkušenosti z praxe přímo se zástupci obou dozorových orgánů.

Akce tohoto typu představují konkrétní edukační aktivitu mající za cíl snižování zdravotních rizik plynoucích z nesprávné hygienické praxe a postupů, které mohou ohrožovat zdraví konzumentů, v tomto případě citlivé dětské populace.

Zdroj fotografie: ÚMČ Praha 3

V Praze dne 24. 2. 2025
Ing. Anna Fűleová, ředitelka odboru hygieny dětí a mladistvých HSHMP

Zdroj: HSHMP