Bezpečnost potravin

Webové stránky „Víš, co jíš?“ v novém designu

Vydáno: 4. 1. 2017
Autor: ICBP MZe

Cílem webových stránek "Víš, co jíš?" je seriózně informovat širokou veřejnost o zdravé výživě a bezpečnosti potravin.

Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství připravil pro širokou veřejnost nový a přehlednější design webových stránek „Víš, co jíš?“ – www.viscojis.cz.

Webové stránky viscojis.cz byly vytvořeny za účelem seriózně informovat širokou veřejnost o základech správného stravování a zdravé výživy, problematice hygieny a bezpečnosti při zacházení s potravinami, včetně nakupování a skladování, o onemocněních souvisejících s výživou, ale také o zajímavostech a aktualitách ze světa potravin.

Veškeré informace jsou poskytnuty a zpracovány odborníky z Lékařské fakulty Masarykovy univerzity, z Ústavu ochrany a podpory zdraví.  

Základem webových stránek jsou čtyři hlavní kategorie: 

–          Zdravé stravování a výživa,
–          Onemocnění související s výživou,
–          Zacházení s potravinami,
–          Jak nakupovat,

které se dále rozdělují na řadu podkategorií.

V současné době je na webových stránkách vloženo již přes 260 článků, které jsou dále rozšířeny o informace ve slovníku hesel „Bezpečnost potravin A-Z“, v Databázi složení potravin ČR a dalších aplikacích vztahujících se k zdravé a bezpečné výživě, jež naleznete v pravém menu hlavní strany.

Zde naleznete také informace o publikacích Informačního centra bezpečnosti potravin, odkaz na webové stránky pro mládež viscojis.cz/teens, či aktuality o závadných potravinách na našem trhu, s možností zaregistrovat se k zasílání e-mailových zpráv o riziku z potravin na našem trhu či k zasílání přehledu informací z webových stránek „bezpečnost potravin„.

V průběhu roku 2017 je plánována další aktualizace webových stránek, jak v obsahové, tak i v grafické části. 

Zdroj: www.viscojis.cz