Požadované údaje lze zasílat do EFSA do 1.7.2011.
Podle článku 32
nařízení (ES) č. 1333/2008 z 16.12.2008 přehodnocuje Evropský úřad pro
bezpečnost potravin (EFSA) bezpečnost všech potravinářských aditiv schválených před 20.1.2009. Časový harmonogram přehodnocování těchto aditiv stanovuje
nařízení Komise (EU) č. 257/2010 z 25.3.2010.
Paprikový extrakt, kapsantin a kapsorubin (E 160c) je zahrnut do programu revize potravinářských aditiv. Aby se zajistilo účinné přehodnocení tohoto
aditiva, je nezbytné, aby
EFSA získal od zainteresovaných stran všechny nezbytné údaje (publikované, nepublikované nebo nově získané).
EFSA se proto obrací na všechny zainteresované subjekty (vládní instituce, zájmové organizace, univerzity, výzkumné ústavy, výrobní společnosti aj.) k poskytnutí údajů o genotoxicitě paprikového extraktu, kapsantinu a kapsorubinu. Více informací je k dispozici ve
výzvě EFSA.
Zdroj:
EFSA