Bezpečnost potravin

Výživa a potraviny – 1/2013

Vydáno: 17. 1. 2013
Autor: berankova1

Obsah časopisu Společnosti pro výživu s přílohou "Zpravodaj pro školní stravování".

Výživa a potraviny – 1/2013
OBSAH:
Havlik, J., Doskočil, L:
Zemědělství v zásobení populace selenem
Stojanovičová, M., Matějová, H., Derflerová-Brázdová, Z.:
Jak ovlivňují jednotlivá náboženství stravovací návyky
Vojkovská, H., Lorencová, A., Pavlík, L:
Mikrobiologická rizika minimálně opracovaného ovoce a zeleniny (1. část)
Rizika alimentárních onemocnění spojených s konzumací ovoce a zeleniny
Marková, V.:
Mýty a realita redukčních diet
Nagy, L, Sebera, M.:
Vliv doby kojení na nemocnost batolat
Marinov, Z.:
Postavení dietologie v dětské obezitologii
Složilová, L, Šviráková, E., Demnerová, K.:
Vliv bakterií mléčného kvašení produkujících bakteriociny na růst kmenů Listeria monocytogenes na povrchu sýrů zrajících pod mazem
Štiková, O., Mrhálková, L:
Optimalizace minimálních nákladů na zajištění výživových doporučení

Zpravodaj pro školní stravování
OBSAH:
Ohlédnutí za polévkovým rokem
Odborná tematická exkurze pro pracovníky školních jídelen Lipska a Poznaně
Upřesnění k článku Otázky ke spotřebnímu koši – Zpravodaj pro školní stravování 6/20123
Přehled projektů o výživě určených pro školy
Další mýtus šířící se po internetu
Úkol Krajského hygienika Ústeckého kraje: Hodnocení jídelních lístků školních jídelen
Dotaz k vyhlašování výbčrového řízení na potraviny
Právo na přístup ke školnímu stravování
Pralinky oslavily 100. narozeniny

 

Zdroj:  Společnost pro výživu