Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Úřad FSA vydal průvodce pro studenty k bezpečné přípravě jídla do kategorie

Aktuality > Aktuality

Úřad FSA vydal průvodce pro studenty k bezpečné přípravě jídla

Vydáno: 26.1.2022
Tisk článku
Autor: FSA
Úřad pro potraviny UK vydal průvodce pro studenty, kteří si sami připravují jídlo.

 

 

 

 

Úřad pro potraviny Spojeného království (Food Standards Agency, FSA) vydal pro studenty, kteří bydlí mimo svůj domov, průvodce s radami, jak si bezpečně připravit své jídlo.

Když jdou mladí lidé poprvé mimo svůj domov, bydlí v pronájmu nebo univerzitním kampusu, přebírají odpovědnost v rozhodování o tom, jaké jídlo budou jíst a jak je připravit. Je důležité, aby tito mladí lidé znali zásady bezpečnosti potravin a hygieny při manipulaci s potravinami.

Úřad FSA připravil kampaň, jejímž cílem je vzdělávat studenty v základech hygieny potravin. Nový průzkum úřadu ukázal, že studenti, kteří nemají zkušenosti s přípravou jídla a vařením, vítají rady o hygieně potravin, a tím i možnost předejít potenciálně rizikovému chování.

Narriman Looch, vedoucí oddělení pro kontrolu alimentárních nemocí ve Food Standards Agency říká: „Studenti, kteří odešli z domova, získávají více zkušeností a dovedností a většina z nich se v této fázi stává odpovědnou za vlastní rozpočet, nakupování potravin a vaření – to však může přinést i problémy.

Naše data ukazují, že existují specifické oblasti, se kterými mladí lidé často bojují. Například skladování syrových potravin odděleně od vařených potravin a dodržování data spotřeby. Je tedy důležité, aby si byli vědomi toho, jak bezpečně zacházet s potravinami.“

Naše doporučení k hygieně potravin se zaměřují na chování specifické pro studenty, jako je sdílení ledniček a skladování zbytků potravin, a zahrnují:

  • Pochopení dat použitelnosti a minimální trvanlivosti
  • Zmrazování a rozmrazování potravin
  • Hygiena potravin ve společné lednici
  • Správné vaření jídla

 

Kompletní průvodce je k dispozici k nahlédnutí zde: https://www.food.gov.uk/safety-hygiene/student-guide-to-food-safety-and-hygiene


Zdroj: Food Standards Agency (FSA),
https://www.food.gov.uk/news-alerts/news/the-fsa-is-helping-to-keep-students-safe-in-the-kitchen-with-new-a-student-guide

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021