Bezpečnost potravin

Upozornění na nebezpečný výrobek: krůtí stehenní plátek bez kosti, bez kůže, vakuově balený (krůtí steak); datum zmrazení: 22.10.2018

Vydáno: 3. 6. 2019
Autor: HSHMP

Informace HSHMP

Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen „HSHMP“) šetřila alimentární onemocnění.  

V rámci hygienického šetření byly odebrány vzorky potravin; u jednoho z nich byla prokázána přítomnost bakterií rodu Salmonella

Jedná se o výrobek: 

Název výrobku Datum zmrazení Minimální trvanlivost Číslo šarže V oválné značce na etiketě uvedeno Výrobce Dovozce do ČR Prodejce
Krůtí stehenní plátek bez kosti, bez kůže, vakuově balený (krůtí steak) 22.10.2018 22. 10. 2019  R13595 PL 24130501 WE INDYK-SLASK Sp. Z.o.o. , Wolnosci 21, 42672 Wieszowa, Polsko JR FOOD, s.r.o., Písecká 918,391 65 Bechyně Bidfood Czech republic s.r.o., V Růžovém údolí 553, 27801 Kralupy nad Vltavou

 

Viz fotografie předmětného výrobku: 


Zdroj: HSHMP 


Zdroj: HSHMP

HSHMP doporučuje předmětný výrobek nekonzumovat a vyčkat další pokyny, zda výrobek vracet dodavateli, o kterých rozhodne Ministerstvo zdravotnictví ve spolupráci se Státní veterinární správou České republiky. 
 

V Praze 30. 5. 2019
MUDr. Pavla Svrčinová
ředitelka Sekce ochrany a podpory veřejného zdraví

 

Zdroj: HSHMP

Související termíny

Ze slovníku Bezpečnost potravin A-Z portálu Bezpečnosti Potravin (klikněte pro zobrazení termínů):