Upozornění na nebezpečný výrobek: krůtí stehenní plátek bez kosti, bez kůže, vakuově balený (krůtí steak); datum zmrazení: 22.10.2018
Vydáno: 3. 6. 2019
Autor: HSHMP
Informace HSHMP
Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen „HSHMP“) šetřila alimentární onemocnění.
V rámci hygienického šetření byly odebrány vzorky potravin; u jednoho z nich byla prokázána přítomnost bakterií rodu Salmonella.
Jedná se o výrobek:
Název výrobku | Datum zmrazení | Minimální trvanlivost | Číslo šarže | V oválné značce na etiketě uvedeno | Výrobce | Dovozce do ČR | Prodejce |
Krůtí stehenní plátek bez kosti, bez kůže, vakuově balený (krůtí steak) | 22.10.2018 | 22. 10. 2019 | R13595 | PL 24130501 WE | INDYK-SLASK Sp. Z.o.o. , Wolnosci 21, 42672 Wieszowa, Polsko | JR FOOD, s.r.o., Písecká 918,391 65 Bechyně | Bidfood Czech republic s.r.o., V Růžovém údolí 553, 27801 Kralupy nad Vltavou |
Viz fotografie předmětného výrobku:
Zdroj: HSHMP
Zdroj: HSHMP
HSHMP doporučuje předmětný výrobek nekonzumovat a vyčkat další pokyny, zda výrobek vracet dodavateli, o kterých rozhodne Ministerstvo zdravotnictví ve spolupráci se Státní veterinární správou České republiky.
V Praze 30. 5. 2019
MUDr. Pavla Svrčinová
ředitelka Sekce ochrany a podpory veřejného zdraví
Zdroj: HSHMP
Související termíny
Ze slovníku Bezpečnost potravin A-Z portálu Bezpečnosti Potravin (klikněte pro zobrazení termínů):