SZPI: Zpráva o výsledcích plánované kontroly cizorodých látek v potravinách v roce 2017
Zpráva o výsledcích monitoringu cizorodých látek v potravinách
Na realizaci monitoringu cizorodých látek se podílí 7 regionálních inspektorátů SZPI (Praha, Tábor, Plzeň, Ústí nad Labem, Hradec Králové, Brno, Olomouc), které provádějí odběr vzorků, které jsou následně odesílány k laboratorním analýzám. Laboratorní vyšetření jsou prováděny v laboratořích SZPI v Praze a Brně. Pro účely analýz vzorků v rámci monitoringu cizorodých látek jsou využívány rovněž externí laboratoře – např. laboratoř Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, laboratoř Státního veterinárního ústavu v Praze a Olomouci, laboratoř Zdravotního ústavu se sídlem v Ostravě a Ústí nad Labem, Eurofins Bel/Novamann s.r.o., Intertek Food Services GmbH.
Obsah:
1. Úvod
2. Přehled zjištěných výsledků v roce 2017
2.1. Dětská výživa
2.2. Ovoce, zelenina, houby, skořápkové plody
2.3. Brambory a výrobky z brambor
2.4. Obilniny a výrobky z obilnin
2.5. Pekařské výrobky
2.6. Nápoje
2.7. Masné a rybí výrobky
2.8. Koření, káva, čaj
2.9. Lihoviny
2.10. Víno
2.11. Oleje, olejnatá semena
2.12. Ochucovadla
2.13. Doplňky stravy
2.14. Biopotraviny
3. Závěr
4. Přílohy
- Zpráva_o výsledcích plánované kontroly cizorodých látek
v potravinách v roce 2017 [velikost: 3,4 MB, formát: pdf]
Zdroj: SZPI
Foto: Shutterstock