Světový den zdraví – Bezpečnost potravin
Státní zdravotní ústav, Centrum podpory veřejného zdraví připravuje a podílí se na několika akcích ke Světovému dni zdraví v Praze a v regionech.
Na 7. dubna připadá Světový den zdraví, který každoročně vyhlašuje Světová zdravotnická organizace. Letos je věnován tématu bezpečnosti potravin.
Cílem je upozornit veřejnost na zásady bezpečného stravování. Podle WHO by každý z nás měl dodržovat 5 jednoduchých pravidel – 5 klíčů k bezpečným potravinám:
- čistota a správné mytí konzumovaných potravin
- oddělování syrových a hotových potravin
- dostatečná tepelná příprava
- skladování potravin při adekvátní teplotě
- používání pitné vody a kvalitních surovin k jejich přípravě.
Státní zdravotní ústav, Centrum podpory veřejného zdraví připravuje a podílí se na několika akcích ke Světovému dni zdraví v Praze a v regionech. Kromě toho bylo vytvořeno krátké instruktážní video s názvem Jak z nezávadných potravin připravit nebezpečné jídlo.
http://www.szu.cz/tema/podpora-zdravi/svetovy-den-zdravi-2015
Zdroje: http://www.who.cz/7dubna-svetovy-den-zdravi.html
Zdroj: SZÚ