Bezpečnost potravin

Směs peptidů z larev bource morušového prospívá kognitivním funkcím

Vydáno: 27. 7. 2009
Autor:

Mozkový faktor BF-7 zlepšuje schopnost učení, paměť a soustředění u běžné populace a chrání neurony před stresem.

Mozkový faktor 7 (Brain Factor-7, BF-7) – specifická směs peptidů izolovaná z larev bource morušového (Bombyx mori) zlepšuje kognitivní vlastnosti, tzn . schopnost učení, paměť a pozornost u běžné dospělé i starší populace. Výsledkem studie, při níž byl BF-7 přidán do mléka, bylo potvrzeno, že aplikace BF-7 trojnásobně zlepšila výkonnost a snížila čas potřebný k vyřešení úkolů. BF-7 kromě toho chrání neurony proti 3-hydroxykynureninu (3-HK), což je endogenní mozkový stresor a obnovuje energetický metabolismus neuronů .

Milchwissenschaft, 64, 2009, č. 3, s. 300-304