Bezpečnost potravin

Seminář Moderní biotechnologie v potravinářství

Vydáno: 4. 3. 2016
Autor: BIOTRIN

Seminář se uskuteční v rámci tzv. potravinářských úterků v Klubu techniků na Novotného lávce v Praze dne 29. března 2016.

29. března 2016 se uskuteční další z řady seminářů na téma GMO (geneticky modifikované organismy). Seminář nese název Moderní biotechnologie v potravinářství a pořádají jej ve spolupráci s Biotrinem Česká potravinářská společnost a Ústav zemědělské ekonomiky a informací.

Přednášet budou předsedkyně Biotrinu prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc., zástupkyně Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, a Ing. Zuzana Stratilová, odborná referentka Ministerstva zemědělství pro problematiku GM potravin a krmiv.

Řeč bude např. o výzkumu GM potravin ve světě a v EU, bezpečnosti GMO, legislativě GMO v EU nebo o postoji evropské veřejnosti ke GMO. Pozornost bude věnována i novým technikám šlechtění (New Breeding Techniques – NBT).

Seminář se uskuteční v rámci tzv. potravinářských úterků tradičně v Klubu techniků na Novotného lávce v Praze.

Pozvánka na seminář je ke stažení zde:

 

Zdroj: BIOTRIN