Seminář Kvalitní a bezpečné české potraviny – příspěvky
Seminář Kvalitní a bezpečné české potraviny se uskutečnil 30. srpna 2013 v rámci odborného doprovodného programu výstavy Země živitelka 2013.
Seminář „Kvalitní a bezpečné potraviny“ pořádala Sekce potravinářských výrob – Úřad pro potraviny Ministerstva zemědělství ČR v rámci doprovodných programů na letošní výstavě Země živitelka.
Příspěvky, které byly prezentovány na semináři:
Program semináře Zahájení semináře (MUDr. Viera Šedivá, vrchní ředitelka Sekce
potravinářských výrob, Úřad pro potraviny MZe) Aktuální změny oblasti potravinářské legislativy (Ing. M. Štěpánek,
zástupce ředitele Odboru legislativy potravinářské výroby a legislativy MZe)
„Aktuální změny oblasti potravinářské legislativy“ (1,9 MB) Bezpečné potraviny na českém trhu (Ing. Jitka Götzová, ředitelka Odboru bezpečnosti potravin MZe)
„Bezpečné potraviny na českém trhu“ (4,5 MB) Problematika kontrolní činnosti SZPI (Ing. M. Klanica, vrchní ředitel Sekce kontrolní a právní ÚI SZPI)
„Aktuální problematika kontrolní činnosti SZPI“ (0,6 MB) Aktuální problémy veterinární hygieny (Doc. MVDr. M. Malena, Ph.D., ústřední ředitel SVS ČR)
„Aktuální problematika veterinární kontroly potravin“ (0,1 MB) Podpora českých potravin (Ing. Miroslav Koberna, CSc., ředitel pro programování a strategii Potravinářské komory ČR)
Klasa a regionální potraviny (Mgr. Petr Milas, ředitel Odboru administrace podpory kvalitních potravin SZIF)
„Prezentace značek KLASA a Regionální potravina“ (0,2 MB) Diskuze, závěr semináře (MUDr. Viera Šedivá, vrchní ředitelka Sekce
potravinářských výrob, Úřad pro potraviny MZe)
Seminář byl zaměřen na podporu českých potravin, vystoupili zde vedoucí pracovníci Ministerstva zemědělství v čele s vrchní ředitelkou Sekce potravinářských výrob – Úřadu pro potraviny Vierou Šedivou, dále představitelé českých dozorových orgánů i zástupci organizací, kteří v ČR realizují podporu kvalitních potravin.
Seminář byl určen především potravinářským odborníkům, kteří tak měli možnost získat nejnovější informace o situaci v sektoru potravin v ČR i v EU
a diskutovat o dalším směrování tohoto důležitého odvětví.
Zdroj: Informační centrum bezpečnosti potravin MZe