Seminář Kvalitní a bezpečné české potraviny – příspěvky
Seminář Kvalitní a bezpečné české potraviny se uskutečnil 30. srpna 2013 v rámci odborného doprovodného programu výstavy Země živitelka 2013.
Seminář „Kvalitní a bezpečné potraviny“ pořádala Sekce potravinářských výrob – Úřad pro potraviny Ministerstva zemědělství ČR v rámci doprovodných programů na letošní výstavě Země živitelka.
Příspěvky, které byly prezentovány na semináři:
Program semináře
▪ Zahájení semináře (MUDr. Viera Šedivá, vrchní ředitelka Sekce
potravinářských výrob, Úřad pro potraviny MZe)
▪ Aktuální změny oblasti potravinářské legislativy (Ing. M. Štěpánek,
zástupce ředitele Odboru legislativy potravinářské výroby a legislativy MZe)
„Aktuální změny oblasti potravinářské legislativy“ (1,9 MB)
▪ Bezpečné potraviny na českém trhu (Ing. Jitka Götzová, ředitelka Odboru bezpečnosti potravin MZe)
„Bezpečné potraviny na českém trhu“ (4,5 MB)
▪ Problematika kontrolní činnosti SZPI (Ing. M. Klanica, vrchní ředitel Sekce kontrolní a právní ÚI SZPI)
„Aktuální problematika kontrolní činnosti SZPI“ (0,6 MB)
▪ Aktuální problémy veterinární hygieny (Doc. MVDr. M. Malena, Ph.D., ústřední ředitel SVS ČR)
„Aktuální problematika veterinární kontroly potravin“ (0,1 MB)
▪ Podpora českých potravin (Ing. Miroslav Koberna, CSc., ředitel pro programování a strategii Potravinářské komory ČR) ▪ Klasa a regionální potraviny (Mgr. Petr Milas, ředitel Odboru administrace podpory kvalitních potravin SZIF)
„Prezentace značek KLASA a Regionální potravina“ (0,2 MB)
▪ Diskuze, závěr semináře (MUDr. Viera Šedivá, vrchní ředitelka Sekce
potravinářských výrob, Úřad pro potraviny MZe)
Seminář byl zaměřen na podporu českých potravin, vystoupili zde vedoucí pracovníci Ministerstva zemědělství v čele s vrchní ředitelkou Sekce potravinářských výrob – Úřadu pro potraviny Vierou Šedivou, dále představitelé českých dozorových orgánů i zástupci organizací, kteří v ČR realizují podporu kvalitních potravin.
Seminář byl určen především potravinářským odborníkům, kteří tak měli možnost získat nejnovější informace o situaci v sektoru potravin v ČR i v EU
a diskutovat o dalším směrování tohoto důležitého odvětví.
Zdroj: Informační centrum bezpečnosti potravin MZe