Bezpečnost potravin

Seminář „Dezinfekce, dezinsekce, deratizace – problémy v potravinářském průmyslu“, Praha, 10. 9. 2024

Vydáno: 9. 9. 2024
Autor: VÚRV

Foto: Shutterstock

Program semináře a praktických demonstrací:

Zahájení semináře (Ing. V. Stejskal, Ph.D.)
Blok 1: Odborné přednášky

  • Determinace hmyzu jako klíčový aspekt k úspěšné dezinsekci (Mgr. T. Vendl, Ph.D.)
  • Přehled používaných přípravků a postupů v různých potravinářských provozech (Ing. V. Stejskal, Ph.D.)
  • Přehled monitorovacích metod (Ing. V. Stejskal, Ph.D.)
  • Výskyt rezistence k antikoagulantním přípravkům u hlodavců na území ČR (RNDr. M. Fraňková, Ph.D.)
  • Současný stav rezistence k běžně používaným insekticidům v Evropě (Ing. R. Aulický, Ph.D.)

    Blok 2: Praktická část a praktické přednášky
  • Diagnostika a determinace skladištního hmyzu (Mgr. T. Vendl, Ph.D.)
  • Pavilon pokusných zvířat – chovy hlodavců pro testování resistence (RNDr. M. Fraňková, Ph.D.)
  • V rámci semináře budou prezentovány výsledky projektu HORIZON NovIGRain (101000663) a Národního akčního plánu k bezpečnému používání pesticidů (NAP) – MZe 678-2024-18111

Pozvánku na akci, která se bude konat ve VÚRV, v.v.i. v Praze-Ruzyni si můžete stáhnout zde nebo prohlédnout níže.

Zdroj: VÚRV