Seminář: Bezpečná výživa – Chuť a vůně potravin
Vydáno: 19. 5. 2017
Autor: VŠCHT
Seminář "Bezpečná výživa - Chuť a vůně potravin" se koná v sobotu 27. května v posluchárně VŠCHT Praha.
pořádá seminář
„Bezpečná výživa – Chuť a vůně potravin“
v sobotu 27. května 2017
8,20 – 17,00 hod.
Místo: VŠCHT Praha, Technická 3, Praha 6, posluchárna B II
Moderátor: Doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
Program:
Vůně a chuť koření | Ing. Zdeněk Jelínek | GurmEko s.r.o., Radonice |
Současné trendy v léčbě obezity | prim. MUDr. Petr Sucharda, CSc. | III. interní klinika 1 LF UK a VFN, Praha |
Mléčné výrobky s vysokou nutriční a senzorickou jakostí – prezentace | Ing. Pavel Vybíral | Polabské mlékárny a.s. |
Barviva v potravinách | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | VŠCHT Praha |
Změny vonných a chuťových látek při zpracování potravin | Doc. Dr. Ing. Marek Doležal | VŠCHT Praha |
Glutamát sodný – potřebný nebo škodlivý? |
Doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská |
VŠCHT Praha |
Procesní aromata (spolu s ochutnávkou výrobku „kuřecí aroma“) |
RNDr. Radomír Molín, Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Vitana a.s. VŠCHT Praha |
Energetická a nízkoenergetická sladidla |
Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
VŠCHT Praha |
Diskuse a ukončení semináře |
Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
VŠCHT Praha |
Zdroj: VŠCHT Praha, Ústav analýzy potravin a výživy
Foto: Shutterstock