Save Food 2011
Vydáno: 17. 5. 2011
Autor:
Mezinárodní kongres zaměřený na prevenci znehodnocování potravin. Düsseldorf, 16.–17.5.2011. Dvě studie FAO.
Mezinárodní kongres, který se koná ve dnech 16.–17.5.2011 v Düsseldorfu paralelně s akci Interpack 2011. Program kongresu.
Ke ztrátám potravin dochází v celém potravinovém řetězci, od pěstování, přes zpracování po dopravu nebo distribuci konečnému spotřebiteli. Experti odhadují, že se v EU každoročně vyhodí 71 milionů tun potravin a z toho velká část – z jakýchkoliv důvodů – až po zakoupení spotřebiteli.
V rozvojových zemích je situace jiná. Předpokládá se, že znehodnocení potravin je srovnatelně vysoké, avšak u spotřebitelů je spíše nízké.
Protože obal je třeba vnímat jako součást řešení tohoto problému, je uvedený kongres součástí mezinárodního veletrhu interpack.
Protože obal je třeba vnímat jako součást řešení tohoto problému, je uvedený kongres součástí mezinárodního veletrhu interpack.
V rámci kongresu proběhne diskuse ke dvěma studiím FAO:
– Global Food Losses and Food Waste (pdf, 4 MB, 38 stran)
– Appropriate Packaging Solutions (pdf, 1,22 MB, 37 stran)
Více informací o kongresu je k dispozici na www.save-food.org.
Zdroj: Interpack 2011