Bezpečnost potravin

Publikace Zdravá školní svačina

Vydáno: 27. 2. 2015
Autor: SZÚ

Publikace SZÚ a Společnosti pro výživu je užitečná pro rodiče, zřizovatele, ředitele a zaměstnance jídelen.

ZDRAVÁ ŠKOLNÍ SVAČINA
aneb uzdravme svůj školní automat i bufet

Publikaci vydal Státní zdravotní ústav ve spolupráci se Společností pro výživu. Tato publikace jídelnám a rodičům radí, jak mají dětem připravit chutnou a nutričně vyváženou svačinu. Ředitelé a zřizovatelé pak v publikaci najdou informace o tom, které potraviny je vhodné prodávat v automatech. To je důležité zejména proto, že řada potravin z automatů přispívá rozvoji obezity a obsahuje nadbytek látek (sůl, jednoduché cukry), které by děti měly přijímat jen v omezeném množství. Ministerstvo v současnosti připravuje vyhlášku, která tento doplňkový prodej omezí – publikace vám tak může posloužit jako příprava na tuto novinku. Publikace ke stažení zde

Zdroj:  SZÚ