Bezpečnost potravin

Průvodce světem potravin

Vydáno: 6. 1. 2010
Autor:

Rady spotřebitelům, na co si dát pozor při nakupování a manipulaci s potravinami. Druhé vydání (2009).

Byla vydána 2. aktualizovaná a doplněná verze publikace “Průvodce světem potravin” (viz příloha). Publikace je rozdělena do následujících kapitol:
 
1. Úvod: Proč nakupovat kvalitní potraviny
2. Všeobecné požadavky na potraviny
3. Specifické požadavky na kvalitu potravin podle komodit
4. Biopotraviny
5. Geneticky modifikované potraviny (GMO)
6. Klasa
7. Označení původu a zeměpisné označení
8. Zaručená tradiční specialita
9. Balení potravin
10. Reklamace
11. Rady pro nakupování
Příloha: Seznam přípustných potravinářských aditiv

 
Zdroj: MZe

Pozn.: Uvedená publikace byla vydána v tištěné podobě. Zájemci si mohou objednat omezený počet výtisků, viz Publikace.