Velká Británie, 10. ročník úspěšné akce, vzdělávání veřejnosti
vyhláška MZe č. 196/2002, úprava definic a způsobu stanovení kritických bodů
kava-kava, Piper methysticum, pepřovník opojný, toxický účinek na játra, nežádoucí reakce s léky, regulační opatření
St. John’s wort, Hypericum perforatum, selhání antikoncepce, inaktivace řady léků
první interdisciplinární centrum pro nezávadnost potravin v USA
projekt Evropské komise, vědecké informace poskytované průmyslu, vydávání e-zpravodaje, informační listy
databáze TCXCENTER, tvůrce: Chemical Abstract Service, provozovatel: FIZ Karlsruhe
princip detekce cizích předmětů
doporučení švýcarského úřadu pro veřejné zdraví – BAG, delší trvanlivost vařených nezchlazených vajec
bezpečnost potravin, riziko z potravin, karcinogen, výzkum ve Švédsku, mezinárodní spolupráce, nová metoda stanovení
vliv zpracovatelských technik, mechanismus zvyšování alergenity, protilátky, strukturální a molekulárně biochemické změny proteinů
chov koz, vlastnosti kozího mléka, bílkoviny, pozitivní účinky na lidský organismus