Bezpečnost potravin
4. 10. 2003

Přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF národnímu kontaktnímu místu v ČR v roce 2003.


4. 10. 2003

Přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF národnímu kontaktnímu místu v ČR v roce 2003.


4. 10. 2003

V týdnu od 22. do 26. 9. 2003 proběhlo v Itálii setkání vedoucích veterinárních správ členských a kandidátských zemí EU.


4. 10. 2003

V červenci vydala Komise upravený návrh dlouho projednávaného nařízení, které musí být odsouhlaseno Evropským parlamentem a Radou, přičemž se počítá, že vstoupí v platnost do r. 2005.


3. 10. 2003

Cílem normy ISO 22 000 „Food Safety Management Systems (FSM) je harmonizovat národní standardy a požadavky v oblasti systému HACCP. Základ tvoří sedm principů normy Codex Alimentarius.


3. 10. 2003

Okamžité stažení výrobku s označením „KAKAO holandské tmavé“ nařídila obchodnímu řetězci Lidl ČR Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Výrobek obsahuje jen 30 procent skutečného kakaového prášku.


3. 10. 2003

Cílem normy ISO 22 000 „Food Safety Management Systems (FSM) je harmonizovat národní standardy a požadavky v oblasti systému HACCP. Základ tvoří sedm principů normy Codex Alimentarius.


3. 10. 2003

Cílem normy ISO 22 000 „Food Safety Management Systems (FSM) je harmonizovat národní standardy a požadavky v oblasti systému HACCP. Základ tvoří sedm principů normy Codex Alimentarius.


3. 10. 2003

Před uvedením vyhlášky 451/2002 v platnost, provedla SZPI průzkum stavu hygieny v 752 potravinářských provozech, a to s poměrně dobrým výsledkem.


3. 10. 2003

Seznam akreditovaných laboratoří provádějících analýzy potravin poskytnutý Českým institutem pro akreditaci (ČIA) platný k 1. 4. 2004. Portál ČIA s aktuálním stavem.


3. 10. 2003

Asi 120 lidí bylo ve Švédsku hospitalizováno po pozření nakažených  potravin (pizza a kebaby), pro jejichž výrobu bylo použito infikované vepřové maso.


3. 10. 2003

Asi 120 lidí bylo ve Švédsku hospitalizováno po pozření nakažených  potravin (pizza a kebaby), pro jejichž výrobu bylo použito infikované vepřové maso.


1 1 646 1 647 1 648 1 649 1 650 1 789