Bezpečnost potravin

Přes pět procent osiva kukuřice kontaminováno GMO

Vydáno: 29. 3. 2012
Autor: Mgr. Dana Koubová

Ve vzorcích osiva kukuřice v Dolním Sasku byly prokázány geneticky modifikované složky, vzorky sadbových brambor kontaminovány nebyly.

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:“Normální tabulka“;
mso-style-parent:““;
font-size:10.0pt;“Times New Roman“;}

[http://www.agronavigator.cz/UserFiles/Image/silhova/vysev_kukurice.jpg]Ve čtyřech ze 72 vzorků osiva kukuřice v Dolním Sasku byly zjištěny stopy geneticky modifikovaného podílu. Z 15 poprvé odebraných vzorků sadbových brambor nevykazoval žádný přítomnost GM složky. To vyplývá z letošních výsledků oficiální kontroly osiva kukuřice a sadbových brambor na stopy geneticky modifikovaných organismů (GMO), které dolnosaské ministerstvo životního prostředí zveřejnilo minulý pátek.

Po nalezení stop GMO v kukuřici byly postižené firmy okamžitě informovány a neprodleně se postaraly o stažení osiva, což bylo zkontrolováno živnostenskými úřady. (AgE)

http://www.topagrar.com/news/Home-top-News-Gut-5-Prozent-des-Maissaatgutes-in-Niedersachsen-GVO-verunreinigt-806291.html