Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Přednáška: Význam výživy v prevenci a léčbě obezity dětského věku do kategorie

Aktuality > Aktuality
Odborné akce

Přednáška: Význam výživy v prevenci a léčbě obezity dětského věku

Vydáno: 22.11.2022
Tisk článku
Autor: ÚZEI
Přednáška se koná v rámci potravinářských úterků dne 29. 11. 2022.

Česká potravinářská společnost z. s. a Ústav zemědělské ekonomiky a informací Vás na odbornou přednášku konanou v rámci potravinářských úterků:

  

 

ABSTRAKT
Obezita je nemoc, která je definovaná nežádoucím nadměrným nahromaděním tukové tkáně, které je potenciálním zdrojem dalších zdravotních obtíží. Často je genetická dispozice aktivovaná faktory zevního prostředí. V časném období života zasahuje výživa do těchto procesů v rámci metabolického programování.

Studie u dětí však často neprokazují jednoznačný vztah mezi energetickým příjmem a změnou hmotnosti. Může to být i tím, že v rámci konzumace živin (makro i některých mikronutrientů) působí jednotlivé složky na tvorbu tukové tkáně rozdílně. Hodnocení nutričních faktorů dokumentují i některé výsledky studií prováděných Společností pro výživu. Růst a vývoj dítěte je provázen i vývojem jeho osobnosti, jeho reaktivitou a poznáváním, které je pro jednotlivá období dětského věku charakteristické. Můžeme se tak zaměřit na pět rozdílných období. Nepoučený rodič tak snadno dělá chyby v nutriční výchově dítěte.


Zdroj: ÚZEI

 

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021