Pozvánka na veřejný seminář: Světový den výživy 2024
U příležitosti Světového dne výživy, který si Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) každoročně připomíná 16. října, se letos pod záštitou Ministerstva zemědělství a Společnosti pro výživu uskuteční seminář s předními odborníky z oblasti zemědělství a výživy.
Akce proběhne 16. října 2024 v budově Ministerstva zemědělství a bude se zaměřovat na témata jako inovace v potravinářství, nové potraviny nebo aktuální trendy ve zdravém stravování. Letošní ročník nese název „Dobré potraviny pro všechny, pro dnešek i budoucnost“ a přinese inspirativní diskuze o udržitelných potravinových systémech.
Více podrobností, odkaz na registrační formulář a program semináře naleznete na webových stránkách Společnosti pro výživu. Účast na semináři je zdarma, předchozí registrace je nutná (do 11.10.2024).
Program
- 9:30 – 9:45 Úvodní slovo
Ing. Pavel Sekáč, vrchní ředitel pro fondy EU, zahraniční záležitosti a obchodní spolupráci, MZe - 9:45 – 10:00 Jak zajistit výživu pro rostoucí populaci? Priority Organizace spojených národů pro výživu a zemědělství (FAO)
Ing. Michal Kulík, Odbor pro vztahy s EU a zahraničně obchodní spolupráci, MZe - 10:00 – 10:15 Nové potraviny
Ing. Jitka Götzová, ředitelka Odboru bezpečnosti potravin / Ing. Michaela Urbánková, Odbor bezpečnosti potravin - 10:15 – 10:30 Inovace v potravinářství: Role nových technologií v zabezpečení potravin pro budoucnost
Ing. Jan Pivoňka, Ph.D., VŠCHT Praha, Potravinářská komora ČR a Společnost pro výživu - 10:30 – 10:45 Flexitariánství, vegetariánství a veganství: Kdy se potkává přínos pro zdraví konzumenta i udržitelnou budoucnost?
MUDr. Václava Kunová, Společnost pro výživu; lékařka a autorka knih o výživě a hubnutí - 10:45 – 11:00 Plýtvání potravinami
Mgr. Naděžda Čadová, Sociologický ústav AV ČR - 11:00 – 11:45 Otázky a odpovědi
- 11:45 – 12:00 Závěr
Přílohy