Potravinářský úterek „Školní stravování v ČR“
Česká potravinářská společnost z. s. a Ústav zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI) Vás zvou na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná dne 29. 10. 2024 od 14:30 hod. v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. p. na téma:
Školní stravování v ČR
Přednášející
Mgr. Alena Strosserová
Městská část Praha 3, odbor školství
ABSTRAKT
Školní stravování v České republice od počátků po současnost. Malé ohlédnutí do historie této instituce u nás a přechod do současnosti.
Statistika školního stravování, počet jídelen, dětí, žáků a strávníků celkem. Základní legislativa oboru, požadavky na stravovací provozy, na plnění úkolů školního stravování. Kontroly plnění zadaných úkolů.
Současné problémy, se kterými se školní stravování potýká:
- technické zabezpečení provozů
- současné personální zajištění školního stravování
- požadavky na řízení provozu a chybějící metodiky
- dietní stravování ve školních jídelnách
- spotřební koš, jeho historie, plnění a připravované změny
Účast na přednášce je bezplatná a bez předchozí registrace.
Zdroj: ÚZEI