Bezpečnost potravin

Potravinářský úterek „Školní stravování v ČR“

Vydáno: 15. 10. 2024
Autor: ÚZEI

Foto: Shutterstock

Česká potravinářská společnost z. s. a Ústav zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI) Vás zvou na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná dne 29. 10. 2024 od 14:30 hod. v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. p. na téma:

Školní stravování v ČR
Přednášející
Mgr. Alena Strosserová
Městská část Praha 3, odbor školství

ABSTRAKT

Školní stravování v České republice od počátků po současnost. Malé ohlédnutí do historie této instituce u nás a přechod do současnosti.
Statistika školního stravování, počet jídelen, dětí, žáků a strávníků celkem. Základní legislativa oboru, požadavky na stravovací provozy, na plnění úkolů školního stravování. Kontroly plnění zadaných úkolů.

Současné problémy, se kterými se školní stravování potýká:

  • technické zabezpečení provozů
  • současné personální zajištění školního stravování
  • požadavky na řízení provozu a chybějící metodiky
  • dietní stravování ve školních jídelnách
  • spotřební koš, jeho historie, plnění a připravované změny

Účast na přednášce je bezplatná a bez předchozí registrace.

Zdroj: ÚZEI