Bezpečnost potravin

Potravinářský úterek: Minerální vody v pitném režimu

Vydáno: 20. 3. 2023
Autor: ÚZEI

Foto: Shutterstock

Česká potravinářská společnost z.s. a Ústav zemědělské ekonomiky a informací Vás zvou na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná dne 28. března 2023 od 14:30 hod. v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. p. na téma „Minerální vody v pitném režimu“. Přednášející je Ing. Jana Ježková ze Svazu minerálních vod, Mattoni 1873, a.s.

Abstrakt
Prezentace na téma balených vod, rozdělení jednotlivých druhů vod a legislativa balených vod. Zaměření na přírodní minerální vody, jejich historii, ochranu, využívání, benefity, značení, ale i trendy v pitném režimu a odpovědnost k životnímu prostředí. Cesta minerální vody z přírody do lahve a mýty o minerálních vodách. Klasifikace a složení minerálních vod a přírodních léčivých vod, sodík v minerálních vodách a cukr v ochucených vodách.



Zdroj: ÚZEI