PK ČR v listopadu uspořádá další cyklus seminářů. Věnovány budou systémům řízení bezpečnosti potravin.
Cyklus seminářů PK ČR bude probíhat v listopadu 2017.
Potravinářská komora ČR v listopadu letošního roku uspořádá cyklus informačních seminářů pro zemědělce, potravináře a pracovníky výzkumných a vzdělávacích institucí činných v zemědělské a potravinářské oblasti týkající se novinek v systémech řízení bezpečnosti potravin.
V současné době patří mezi nejvýznamnější standardy bezpečnosti potravin uznávané GFSI mezinárodní standardy FSSC 22000 (nová verze 4.1 odráží vývoj na trhu a začleňuje zpětnou vazbu ze strany průmyslu), IFS – Food, verze 6 a BRC, verze 7 (Global Standard for Food Safety). Cílem potravinářských firem je implementovat systém, který zajistí výrobu zdravotně nezávadných a legálních potravin v požadované kvalitě. Základem všech GFSI schválených norem je HACCP a všechny tyto normy vycházejí ve svých požadavcích ze zásad Codexu Alimentarius (12 kroků a 7 principů HACCP). Legislativa EU ukládá povinnost zavedení HACCP všem provozovatelům potravinářských podniků.
Standard GlobalG.A.P. je jediné schéma pro zemědělskou praxi, uznávané GFSI a je využíván jako standard určený k certifikaci dodavatelů výrobků zemědělské prvovýroby, rovněž jako schéma pro hodnocení dodavatelů pro zpracovatele zemědělských produktů, kteří využívají standardy IFS nebo BRC. Cílem standardu je zdravotní bezpečnost produkce a trvale udržitelné zemědělství. Standard je uzavřeným cyklem bezpečnosti výroby potravin, ochrany životního prostředí a bezpečnosti práce, u chovu zvířat rovněž i welfare zvířat.
Cílem vzdělávací akce je seznámit účastníky s požadavky standardů bezpečnosti potravin a standardu pro správnou zemědělskou praxi, se zkušenostmi s jejich implementací do praxe a seznámení se s novinkami.
Místa a termíny konání (čas vždy od 8:30 do 17:00 hod.):
Praha, Hotel Alpin Avion, Budějovická 69, Praha 4, 140 00 |
1. listopadu 2017 |
Pardubice, Hotel Zlatá štika, Štrossova 127, 530 03 |
2. listopadu 2017 |
Plzeň, Hotel TREND, Kovářská 13a, 301 00 |
7. listopadu 2017 |
České Budějovice, Hotel Malý pivovar, ul. Karla IV 8-10, 370 01 |
9. listopadu 2017 |
Ústí n. Labem, Hotel Vladimir, Masarykova 36, 400 01 |
14. listopadu 2017 |
Jihlava, Hotel Gustav Mahler, Křížová 4, 586 01 |
15. listopadu 2017 |
Liberec, Clarion Grandhotel Zlatý Lev, Gutenbergova 126/3, 460 01 |
16. listopadu 2017 |
Ostrava, Clarion Congress Hotel, Zkrácená 2703/84, 700 30 |
21. listopadu 2017 |
Brno, Hotel Slavia, Solniční 243/17, 602 00 |
22. listopadu 2017 |
Hradec Králové, Hotel Nové Adalbertinum, Velké nám. 32, 500 00 |
23. listopadu 2017 |
Na seminář je nutné se REGISTROVAT !
Registrujte se na: ehlova@foodnet.cz
Vyčkejte potvrzení registrace !
Pozvánka na seminář_final.pdf [524.75 KB]
Zdroj: PK ČR