Bezpečnost potravin

Opět nevyhovující sýry

Vydáno: 28. 8. 2014
Autor: SVS ČR

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 28. 8. 2014.

Francouzský výrobce sýrů v rámci své samokontroly zjistil ve svých výrobcích, konkrétně v sýrech ze syrového mléka, shigatoxinogenní E. coli a okamžitě informoval odběratele těchto sýrů v zemích EU. Jedním z nich byl také český odběratel společnost Český archiv vín, s.r.o. Ta okamžitě zahájila stahování tohoto sýru a současně také informovala Městskou veterinární správu v Praze, tak jak jí ukládá povinnost stanovená nařízením 178/2002.

Následně jsme tuto informaci obdrželi též od francouzské kompetentní autority systémem RASFF.

Česká společnost nakoupila od francouzského distributora sýrů 34,26 kg sýru Morbier Cremier. Celkem se jí podařilo ze svých prodejen stáhnout 24,968 kg. Celkově bylo tedy prodáno konečným spotřebitelům 9,292 kg. Jelikož je výrobek ještě v datu spotřeby, informujeme veřejnost o tom, že lze tento výrobek vrátit tam, kde byl zakoupen. Tedy do kamenných prodejen společnosti Český archiv vín.

Identifikace výrobku:

Výrobek: MORBIER CREMIER – MONTS DE JOUX
Číslo šarže: 077
Datum spotřeby: 30.08.2014
Výrobce:
  COOPERATIVE DES MONTS DE JOUX, Francie
Schvalovací č.: FR 25041 001 CE

Josef Duben, tisk. mluvčí SVS

Zdroj:  SVS ČR

Související termíny

Ze slovníku Bezpečnost potravin A-Z portálu Bezpečnosti Potravin (klikněte pro zobrazení termínů):