Odborný seminář Výživa pro každý den
Seminář je určen ředitelům základních škol a pedagogům 1. stupně základních škol.
Cílem projektu
je podpořit rozvíjení kompetencí žáků v oblasti podpory zdraví. Nabízí pedagogům základních škol možnost získat nové aktuální informace z oblasti správné výživy a bezpečnosti potravin, doplněné přímou didaktickou aplikací pro výuku na 1. stupni základní školy.
Seminář je určen ředitelům základních škol a pedagogům 1. stupně základních škol.
Účast na semináři je zdarma.
Seminář se uskuteční v sedmi krajích naší republiky.
Termíny a místa konání seminářů
(* bude upřesněno)
Kraj |
Datum |
Čas |
Město |
Místo |
Plzeňský |
21.11.2018 |
9:00 – 11:00 |
Plzeň |
Aula KCVJŠ Plzeň, sady 5. května 42 |
Královehradecký |
26.11.2018 |
12:15 – 15:00 |
Trutnov |
Školské zařízení pro DVPP Královéhradeckého kraje, pracoviště Trutnov, Malé náměstí 158 |
Karlovarský |
10.12.2018 |
10:00 – 12:00 |
Sokolov |
Gymnázium Sokolov a Krajské vzdělávací centrum, Husitská 2053 |
Jihočeský |
* |
* |
* |
* |
Liberecký |
* |
* |
* |
* |
Moravskoslezský |
* |
* |
* |
* |
Pardubický |
OBSAZENO |
Přihlásit se můžete
na e-mailových adresách info@vyzivaspol.cz a vyziva.spv@volny.cz
Každý účastník semináře obdrží odborně garantovaný metodický materiál s doporučením, jak u žáků mladšího školního věku rozvíjet správné stravovací návyky. V přímé obsahové návaznosti nabízí didaktické zpracování dané problematiky do podoby pracovních listů, které mohou učitelé poskytnout žákům jako aktivizační pomůcku ve výuce zaměřené na výchovu ke správné výživě.
Garant projektu:
PaedDr. Eva Marádová, CSc., Univerzita Karlova, Pedagogická fakulta
Lektory jsou tvůrci materiálů:
MUDr. Petr Tláskal, CSc., předseda Společnosti pro výživu
Mgr. Ivana Hrubá Eliášová, pedagožka s dlouholetou praxí, autorka pracovních listů
Hrazeno v rámci projektu Ministerstva zemědělství č. 107/2018 ,,Vzdělávání ředitelů a učitelů základních škol v oblasti zdravé výživy, bezpečnosti potravin a veřejného zdraví, za účelem začlenění zmíněných témat do učebních osnov“.
Zdroj: Společnost pro výživu