Bezpečnost potravin

Odborná akce: Potravinová alergie z pohledu alergologa i pacienta

Vydáno: 17. 10. 2013
Autor: ÚZEI

Odborná akce pořádaná v rámci potravinářských úterků se bude konat dne 29. října 2013.

Česká potravinářská společnost o. s., Praha, Odborná skupina pro nové směry v potravinářském průmyslu ČPS a Ústav zemědělské ekonomiky a informací Praha pořádají odbornou akci v rámci potravinářských úterků, která se koná dne 29. října 2013 od 14:00 hod. v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 213 ve 2. p.

Téma: Potravinová alergie z pohledu alergologa i pacienta

Přednášející: Ing. Dana Gabrovská, Ph.D., VÚ potravinářský Praha, v.v.i.
                     MUDr. Ivana Šetinová, Immunia, s.r.o.

Cílem přednášky je seznámit posluchače s problematikou potravinové alergie, a to jak z lékařského hlediska, tak z hlediska pacientů. Lékařská část přednášky bude zaměřena na současné poznatky patogeneze a diagnostiky potravinové alergie. Část věnovaná pacientům a současně spotřebitelům bude věnována legislativě potravinových alergenů a možnostem analytického stanovení legislativou vyjmenovaných alergenů.

 

 

 

 

 

Zdroj:  ÚZEI