Ocenění Regionální potravina Karlovarského kraje předána
Tisková zpráva SZIF
Osm producentů si převzalo ocenění Regionální potravina Karlovarského kraje 2022. Na XVIII. Bečovské slavnosti si pro něj přišla i Marie Květoňová za Sedlácký kozí sýr a Petr Hnat za Otesánka.
Hodnotitelská komise letos v kraji vybírala z 87 přihlášených výrobků. Ocenění podepsaná ministrem zemědělství předali v sobotu 16. 7. ředitel RO SZIF Ústí nad Labem Karel Sekáč a náměstek ministra Jindřich Fialka. Zájemci mohli ochutnat a zakoupit nově oceněné výrobky přímo na místě.
Značku Regionální potravina Karlovarského kraje pro rok 2022 získaly tyto výrobky:
|
Kategorie: |
Výrobek a výrobce: |
1 |
Masné výrobky tepelně opracované |
PAŠTIKA S MEDVĚDÍM ČESNEKEM ROMAN KRČMA |
2 |
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy |
NEVYHLÁŠENO |
3 |
Sýry včetně tvarohu |
SEDLÁCKÝ KOZÍ SÝR S VLAŠSKÝM OŘECHEM MARIE KVĚTOŇOVÁ |
4 |
Mléčné výrobky ostatní |
SELSKÝ JOGURT BÍLÝ HOLLANDIA KARLOVY VARY |
5 |
Pekařské výrobky včetně těstovin |
OTESÁNEK PETR HNAT |
6 |
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek |
VĚNEČEK AMÁLIE VERONIKA AMÁLIE KUŠNIR |
7 |
Alkoholické a nealkoholické nápoje |
KRUŠNOHOR SVĚTLÝ LEŽÁK 12° INSIDE PIVOVAR KRUŠNOHOR |
8 |
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě |
ANDĚLSKÉ ČAJOVÁNÍ ROZHLEDNA JITKA ŠIMŮNKOVÁ |
9 |
Ostatní |
MED Z VČELAŘSTVÍ M+M MIROSLAV DIMO |
„Vařit pivo není vůbec jednoduché a dotáhnout celý proces výroby k dokonalosti je otázkou trpělivé práce a zkušeností, které stále nabíráme. Věříme, že ocenění naše výrobky zviditelní a přiměje nové zákazníky, aby nám dali šanci a naše piva ochutnali. Myslím si, že Regionální potravina je v očích lidí známkou kvality, a tak jsme rádi, že jsme se stali její součástí,“ vyjádřil se po převzetí ocenění Vratislav Kopecký z Pivovaru Krušnohor.
Soutěž probíhá opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.
Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 411 produktů od 314 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.
Miroslav Bína
tiskový mluvčí
Zdroj: SZIF