Nanotechnologie a bezpečnost potravin
Vydáno: 31. 10. 2008
Autor:
Publikace vydaná FSAI v roce 2008.
Úřad pro bezpečnost potravin v Irsku (FSAI) vydal v roce 2008 pod názvem “Důsledky aplikace nanotechnologie ve výrobě a zpracování potravin pro bezpečnost potravin” zprávu (viz příloha), která se zabývá:
– současnými a potenciálními aplikacemi nanotechnologie v potravinovém řetězci,
– popisem nanočástic,
– posuzováním rizika z nanočástic v potravinovém řetězci,
– legislativou.
Součástí zprávy je řada příloh, např. slovníček pojmů, přehled fyzikálních, chemických, biofyzikálních a biologických techniky pro charakterizaci nanočástic, posuzování rizika nanostříbra uvolňováného do životního prostředí aj.
Příloha: The Relevance for Food Safety of Applications of Nanotechnology in the Food and Feed Industries (pdf, 2,48 MB, 88 stran)
Zdroj: FSAI