Kontroly stravovacích zařízení na území hlavního města Prahy v dubnu 2019
Informace HSHMP
Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen „HSHMP provedla v průběhu měsíce dubna 2019 celkem 180 kontrol v provozovnách stravovacích služeb (viz graf č. 1). Za zjištěné nedostatky došlo k uložení 27 finančních sankcí v celkové výši 99.400,- Kč.
V provozovnách stravovacích služeb byly v měsíci dubnu zjištěny zejména nedostatky v provozní hygieně, u označování rozpracovaných pokrmů, ve skladování potravin a surovin pro přípravu pokrmů (viz graf č. 2).
Na základě podnětu se uskutečnilo 17 kontrol a na zdravotní obtíže po požití pokrmu bylo provedeno 21 kontrol. V 8 případech se podnět na zdravotní obtíže ukázal jako oprávněný.
Graf č. 1
Zdroj: HSHMP
Graf č. 2
Zdroj: HSHMP
FOTOGRAFIE PROVOZOVEN
Foto č. 1: nedostatečná provozní hygiena zázemí stravovacího provozu
Zdroj: HSHMP
Foto č. 2: nedostatečná provozní hygiena zařizovacího předmětu
Zdroj: HSHMP
Foto č. 3: nesourodé skladování
Zdroj: HSHMP
V Praze 15. 5. 2019
MUDr. Zdeňka Shumová
ředitelka odboru hygieny výživy a předmětů běžného užívání