Konference Dietní výživa 2021
Konference pořádaná Společností pro výživu se bude konat 5. října 2021.
Pořadatel: Společnost pro výživu, z.s., organizačně zajišťuje výživaservis s.r.o.
Termín akce: 5. října 2021
Místo konání: Praha, Konferenční sál SVS ČR, Slezská 100/7, Praha 2
Organizační pokyny
- Vložné je 1.815 vč. DPH. Pro členy Společnosti pro výživu platí zvýhodněné vložné 1.633,50 Kč vč. DPH. Jste-li členem SPV a chcete uplatnit slevu na vložné, vyberte v objednávce vložné platné pro členy SPV. Členem SPV se stáváte a nárok na slevu získáváte po splnění všech podmínek členství.
- Závaznou přihlášku proveďte do 1. října 2021.
Program konference
- A) Výživa ke zdraví (výživová doporučení a značení potravin)
- B) Možné potraviny v nutriční péči (s obsahem konopí?, exotické ovoce)
- C) Výživa v nemoci (DASH, chylothorax, cystická fibróza, histaminová intolerance, skóre nutričního rizika, z nutriční ambulance)
- D) Co nás profesně trápí či podporuje (Nutriční terapeuti)
8.15 – 9.00 Registrace účastníků
9.00 Oficiální zahájení konference
A) Výživa ke zdraví (výživová doporučení a nutriční značení)
1) MUDr. Petr Tláskal, CSc., prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., FN Motol, SPV
Výživová doporučení – úvod do problematiky.
9.00 – 9.20
2) Prof. MVDr. Jiří Ruprich, CSc., SZÚ
Zdravotně – nutriční značení potravin.
9.20 – 9.40
3) PhDr. Mgr. Svoboda, Ph.D., Pedagogická fakulta Západočeské univerzity Plzeň
Fastfood jako jeden z alternativních stylů stravování v současné době.
9.40 – 10.00
4) Ing. Lenka Vymlátilová, STOB
Jak učíme veřejnost číst potravinové obaly a správně nakupovat.
10.00 – 10.20
5) PhDr. Iva Málková, STOB
Jak uplatnit nutriční znalosti v praxi z pohledu psychologa.
10.20 – 10.30
Diskuse 10.30 – 10.40
Přestávka 10.40 – 11.00
B) Možné potraviny pro nutriční péči
6) PharmDr. Veronika Prokešová, FN Motol
Konopí a jeho využitelnost v dietní výživě.
11.00 – 11.20
7) Doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., VŠCHT
Exotické ovoce ve výživě.
11.20 – 11.40
Diskuse 11.40 – 11. 50
Přestávka na oběd 11.50 – 12.50
C) Výživa v nemoci
8) MUDr. Martina Vitásková, Ph.D., IKEM Praha
DASH dieta v praxi.
12.50 – 13.10
9) prof. MUDr. Věra Adámková, CSc., IKEM Praha
Chylothorax, doporučení a postupy k dietní léčbě.
13.10 – 13.30
10) MUDr. Veronika Skalická, FN Motol
Výživa a novinky v léčbě cystické fibrózy.
13.30 – 13.50
11) MUDr. Martin Fuchs, Immunoflow
Histaminová intolerance.
13.50 – 14.10
Diskuse 14.10 – 14.20
Přestávka 14.20 -14.30
12) Mgr. Marieta Baliková, FN Motol
Skóre nutričního rizika užívané k hodnocení nutričního stavu pacientů v našich nemocničních zařízeních.
14.30 -14.50
13) MUDr. Sabina Pálová Ph.D., FN Motol
Naše zkušenosti z nutriční ambulance ve FN Motol.
14.50 – 15.10
14) Mgr. Ondřej Novák, FNKV
Spolupráce nutričního terapeuta s paliativním týmem.
15.10 – 15.30
Diskuse 15.30 – 15.40
Přestávka 15.40 – 15.45
D) Co nás profesně trápí či podporuje – workshop
Mgr. Věra Andrášková
činnost ČAS
15.45 – 16.10
Mgr. Lenka Vysoká
vzdělávání
16.10 – 16.30
Mgr. Marieta Baliková
web, časopis
16.30 – 16.50
Diskuse 16.50 – 17.00
Závěr konference 17.00
Změna v programu vyhrazena
Zdroj: Společnost pro výživu