Jaké octy použít při vaření
Vydáno: 25. 10. 2023
Autor: Společnost pro výživu
Článek „Jaké octy použít při vaření“ publikovala Společnost pro výživu v časopise Zpravodaj pro školní a dietní stravování 5/2023.
Bez octa si neumíme představit nakládané okurky, rozličné zeleninové saláty a mnohé další pokrmy. Ale jaký ocet při kulinářských úpravách vybrat, aby výsledný pokrm získal skvělou chuť, vůni a aroma? Porovnejme, čím se od sebe octy liší, jak se v nabídce octů na trhu vyznat a jaký ocet vybrat pro kulinářské úpravy.
- Celý článek „Jaké octy použít při vaření“ (PDF)
Autorka: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
AMBIS vysoká škola, a. s., Katedra ekonomie a managementu, Praha, Brno
Zdroj: Společnost pro výživu