Jak se staví START-UP?
Akci pořádá Evropský inovační a technologický institut v oblasti potravin.
Přemýšlíte nad vlastním podnikáním a nevíte kde začít? Chtěli byste najít nápad a vystavět vlastní start-up? Myslíte si, že váš nápad je skvělý, ale ještě jste o něm nikomu pořádně neřekli? A v neposlední řadě – chcete své budoucí podnikání spojit s jídlem?
Přijďte 27. 11. 2019 na speciální akci, kterou pro vás připravil EIT Food Hub.
KDE: Podnikatelské a inovační centrum hl. města Prahy, Jungmannova 35/29, Praha
REGISTRACE je zdarma – registrujte se ZDE
Pro koho je akce určena?
● pro zvědavce, kteří chtějí vědět, jak se staví start-up
● pro snílky, kteří by chtěli podnikat
● pro vizionáře, kteří mají nápad a neví kde začít
● pro start-up, který chce zpětnou vazbu
Nemusíte mít vlastní nápad! Připravili jsme pro vás akci tak, abyste mohli potkat svůj nový tým, najít problém, který chcete řešit a pak už je jenom krok k nápadu, jak problém vyřešit.
Přesto vám není jasné, jak vypadá inovace v potravinářství a zemědělství? Zde je pár tipů:
UDRŽITELNOST: Vadí vám plastová brčka nebo plastové nákupní tašky, bojíte se, že naše planeta se s tolika plasty nevyrovná? – v EIT Food Hubu jsme měli startup Saaczech – alternativa plastových tašek splňující kritéria cirkulární ekonomiky.
ZDRAVÉ POTRAVINY: Máte speciální požadavky na stravování, alergie nebo jenom vám něco nechutná? – v EIT Food Hubu jsme měli startup Terraz – těstoviny budoucnosti z cvrčků plné proteinů, železa a aminokyselin.
SDÍLENÍ INFORMACÍ: Chtěli byste vědět, jestli jsou vajíčka z chovu, kde slepice netrpí? Nebo kde je jídlo zdarma? – v EIT Food Hubu jsme měli startup Sousedova zahrada – tržiště, kde si můžete koupit nebo nabídnout přebytky čerstvého ovoce a zeleninu ze sousedovy zahrady.
TRANSPARENTNOST: Je pro vás důležité, kdo je vývozce potravin? Jestli je koktejl cuba-libre namíchán z pravého rumu? Jestli jsou slevy opravdu slevy? – v EIT Food Hubu jsme také měli nápad od Milieu, společnosti MECHSOFT s.r.o. – nástroj na inteligentní systém sběru dat pro maximalizování výnosu rostlin.
CIRKULÁRNÍ EKONOMIKA: Vadí vám, že restaurace vyhazují jídlo, když by se s ním dalo naložit jinak? Chtěli byste, aby restaurace nakupovaly na farmářských trzích? – v EIT Food Hubu jsme takový nápad neměli, ale může být třeba VÁŠ!
PROGRAM
8:30 – 9:00 REGISTRACE
9:00 – 9:10 PŘEDSTAVENÍ EIT FOOD HUB v České Republice
9:10 – 9:30 VYTVOŘENÍ TÝMŮ, PRAVIDLA DNE
Na začátku Vás sestavíme do týmů a určíme pravidla dne. Každý z vás bude součástí jednoho týmu, není třeba se bát, že budete na práci sami.
9:30 – 11:15 VÝBĚR TÉMATU, PREZENTACE NA TÉMA JAK SE STAVÍ START-UP
Představení jednotlivých témat, které pokrývá EIT Food Hub. Prezentace na téma jak identifikovat problém a co je důležité při přípravě idey. Nebojte se! Povedou Vás zkušení mentoři.
11:15 – 12:15 SKUPINOVÁ PRÁCE S MENTORY
Cílem je najít společný problém a navrhnout možná řešení.
12:15 – 13:15 OBĚD S INVESTORY A ZÁSTUPCI INKUBÁTORŮ
13:15 – 16:15 SKUPINOVÁ PRÁCE
Týmová práce na projektu – cílem je najít a definovat možná řešení problému a návrh start-upu, včetně obchodního modelu.
16:15 – 16:30 DISKUZE A OBČERSTVENÍ
Shrnutí týmové spolupráce a hodnocení získaných zkušeností.
16:30 – 17:40 PREZENTACE – SHOW TIME!
Na závěr si vzájemně odprezentujeme týmovou práci a mentoři Vám dají zpětnou vazbu k vzniklým projektům.
17:40 – 18:00 ZAKONČENÍ A NETWORKING
Těšíme se na Vás!
EITFood Hub ČR
VŠCHT Praha působí v ČR od r. 2018 jako EIT Food Hub a zapojila se tak do realizace aktivit Evropského inovačního a technologického institutu v oblasti potravin (EIT Food), které jsou zaměřené na propojování akademického a průmyslového sektoru, přenos znalostí a podporu inovací v podnikání.