Bezpečnost potravin

Jak po zhubnutí udržet tělesnou hmotnost a vyhnout se jojo efektu dle metodiky společnosti STOB? 2. díl

Vydáno: 27. 10. 2023
Autor: Společnost pro výživu

Foto: Shutterstock

Společnost pro výživu publikovala původní práci „Jak po zhubnutí udržet tělesnou hmotnost a vyhnout se jojo efektu dle metodiky společnosti STOB?“ (2. díl) v časopise „Výživa a potraviny“ 5/2023.

Jojo efekt
Mnoho lidí úspěšně zhubne, ale váhové úbytky si z nich bohužel udrží jen malé procento. Prevenci jojo efektu je třeba pojmout komplexně. Téma udržení tělesné hmotnosti po zhubnutí z pohledu odborníka na výživu bylo probráno v minulém čísle časopisu Výživa a potraviny 4/2023. V tomto 2. díle je prevence jojo efektu probírána zejména z pohledu psychologa. Konkrétní efektivní postupy vycházejí z odborné literatury a z mnohaletých zkušeností odborníků ze STOBu získaných při terapii nadváhy a obezity s mnoha tisíci klienty.


Zdroj: Společnost pro výživu