Bezpečnost potravin

HYGIENA ALIMENTORUM XXXV

Vydáno: 6. 2. 2014
Autor: KM EFSA

21. - 23.5.2014, Štrbské Pleso, Vysoké Tatry

Univerzita veterinárního lekařství ve spolupráci s Národním kontaktním bodem pro vědeckou a technickou spolupráci s Evropským úřadem pro bezpečnost potravin SR a Státní veterinární a potravinovou správou SR uspořádá Mezinárodní vědeckou konferenci „HYGIENA ALIMENTORUM  XXXV – „ BEZPEČNOSŤ MÄSA A MÄSOVÝCH VÝROBKOV V DUCHU TRADIČNEJ KVALITY“, která se bude konat ve dnech 21. – 23. května 2014 na Štrbském Plese (hotel Patria) ve Vysokých Tatrách.

Hlavním zaměřením mezinárodní vědecké konference je získat poznatky o produkci, zdravotní bezpečnosti a kvalitě hovězího, vepřového, ovčího a kozího masa ve vztahu k intravitálním vlivům na produkci masa jatečných zvířat a vliv technologických postupů a hygieny jatečného opracování zvířat a manipulace s masem. V oblasti masných výrobků je zaměřením vědecké konference zhodnotit zdravotní bezpečnost a kvalitu, seznámit se s moderními technologickými postupy výroby, poukázat na nedostatky kvality a východiska při zlepšování kvality cestou využívání moderní masné technologie, aplikace přísad a přídavných látek a obalových materiálů a návrat k tradiční kvalitě slovenských výrobků. Posoudit vliv národní legislativy a legislativy EU na bezpečnost a kvalitu produkovaných masných výrobků.

Bližší informace a přihlášku na konferenci najdete v příloze.