EFSA: VK k aktualizovanému návrhu pokynů pro přípravu žádosti o povolení potravinářské přídatné látky podané dle nařízení (ES) č. 1331/2008
Oddělení pro složky potravin a obaly (FIP) Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) zahájilo veřejnou konzultaci k návrhu pokynů pro přípravu žádosti o povolení potravinářské přídatné látky podané podle nařízení (ES) č. 1331/2008.
Zúčastněné strany se vyzývají, aby předložily své připomínky do uvedené lhůty.
Při předkládání připomínek je třeba uvést konkrétní odkaz na čísla řádků a stránek, kterých se připomínky týkají. Další údaje nebo soubory na podporu připomínek lze předložit pomocí příslušné funkce v digitálním formuláři. Název každého připojeného souboru musí obsahovat odkaz na připomínku, které se týká (např. identifikátor připomínky, téma atd.). Soubor musí být ve formátu umožňujícím vyhledávání a přístupném pro stažení. Naskenované dokumenty nebudou brány v úvahu. Osobě předkládající připomínky bude automaticky zaslán e-mail s oznámením o úspěšném předložení.
Připomínky budou zohledněny, pokud:
- budou předloženy do data uzávěrky konzultace;
- budou dokončeny (připomínky ve stavu „návrh“ nebudou přijaty);
- budou předloženy prostřednictvím příslušného nástroje (připomínky zaslané e-mailem nebudou bohužel přijaty).
Termín pro poskytnutí komentářů: 21. února 2025
- Documents for consultation: Draft Food Additive Guidance_forpublicconsultation (PDF)
V rámci veřejné konzultace k návrhu aktualizované příručky pořádá úřad EFSA webinář.
Webinář proběhne online 21. ledna 2025, 14:30-17:00 středoevropského času.
Účastníci webináře mohou do 10. ledna 2025 prostřednictvím registračního formuláře zaslat své otázky nebo požadavky na upřesnění.
Zdroj: EFSA